Tech

Nézze meg, hogyan ráz kezet Putyin egy robottal!

Az orosz Promobot nevű robottípus az elmúlt években már többször is bekerült a hírekbe ilyen-olyan hihetetlen történetekkel, most pedig azzal hívta fel magát a figyelmet, hogy egy permi technológiai kiállításon udvariasan bemutatkozott Vlagyimir Putyinnak.

A nagyszemű, emberméretű masina így köszöntötte az orosz miniszterelnököt: „Hello, Vagyimir Vlagyimirovics Putyin, Promobot vagyok”, majd kezet nyújtott, amit Putyin el is fogadott.

A főleg promóternek fejlesztett Promobotot használják Oroszországban többek közt idegenvezetőként, banki asszisztensként is. Egy adatbázisnak köszönhetően képes azonosítani és felismerni az orosz közéleti személyiségeket is, így attól függően tudja igazítani a társalgás stílusát és hangvételét, hogy kihez beszél.

Megszökött egy robot, de nem kell megijedni – videó
Ezért nem kell félni az intelligens gépek hatalomátvételétől.

A modellt szándékosan olyan szerethető képzeletbeli robotkarakterekről mintázták, mint C-3PO a Csillagok Háborújából, vagy VGC-60L a Robot&Frankből, és számos virális sztori középpontjába került már. Tavaly az egyik prototípus megszökött a tesztlaborból, majd a fejlesztők kiadtak egy videót, hogy Promobot miként ment meg egy kislányt a rázuhanó könyvespolctól, de olyan is volt, hogy egy tüntetésen az aktivistákkal együtt letartóztatták.

Természetesen felmerül a gyanú, hogy ezek inkább jól kifundált PR-fogások, és nem arról van szó, hogy a Promobotok élete ennyire izgalmas lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik