Tech

Kína betiltja a benzinnel és dízellel működő autókat

Kína arra készül, hogy megtiltja a benzinnel és dízellel működő új személyautók értékesítését az országban, ezzel bátorítva a helyi cégeket is arra, hogy a jövőben csak elektromos autókat gyártsanak. A kínai ipari és információs technológiai miniszterelnök, Xin Guobin arról beszélt egy autós fórumon, hogy a hatóságok már dolgoznak egy tervezeten, és hamarosan kijelölik a határidőt is.

Kína a világ legnagyobb autópiaca, 2016-ban több mint 28 millió járművet adtak el. A Bloomberg szerint Kína azért is állna át elektromos autókra, mert ezáltal csökkentheti az ország széndioxid-kibocsátását.

elektromos autó (elektromos autó)
Az elektromos autók kivégezhetik a benzinkutakat
Otthoni töltőállomás lehet az új céges juttatás.

Számos más ország jelentett be hasonló intézkedéseket a fosszilis energiaforrásokkal működő járművekre vonatkozóan, Franciaország és az Egyesült Királyság 2040-re tervezi az ilyen energiahordozókkal működő autók értékesítésének leállítását.

A nagy autómárkák közül is többen készülnek már a jövőre: a Volvo 2019-től már csak elektromos, vagy hibrid modelleket a gyárt, a Land Rover 2020-tól áll át a csak elektromos autókra, az Aston Martin pedig a hibrideket választja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik