Tech

Itt a Polaroid, ami mozgóképet készít

Ugyan nem a híres gyártó állt elő újabb forradalmi kamerával, sőt a hobbiprojektként megvalósult gép még csak forradalminak sem nevezhető, viszont jó hír, hogy az alkotó útmutatásai alapján bárki készíthet magának egyet.

Az InstaGif NextStep névre keresztelt kamerát egy New York-i fejlesztő, Abhishek Singh készítette (részben 3D-s nyomtatóval készített alkatrészekből), és a gép pontosan úgy működik, mint az ikonikus Polaroid masina: bekapcsolod, megnyomod a gombot, és a gép pár pillanat múlva kidobja a végeredményt, ami ezúttal mozog.

Persze még nem jött el a Harry Potter világa, így nem papírt kapunk, amin tényleg mozog a kép, hanem egy kijelzővel felszerelt kazettát dob ki a gép, amin egy három másodperces GIF jelenik meg. Az új kép készítéséhez csak vissza kell dugni a kazettát a gépbe, ilyenkor a régi persze törlődik, de ha tetszett a korábbi felvétel, akkor a kamerát a számítógépre kötve akár le is menthetjük a képet.

Mindezt persze egy okostelefonnal is simán meg tudjuk csinálni, viszont a Polaroid OneStep mintájára készült géppel ez mégis sokkal menőbb, mintha csak egy mezei iPhone-nal kattintgatnánk. Ha pedig valakinek megtetszik az ötlet, akár le is másolhatja a lelkes fejlesztő munkáját, ugyanis Abhishek Singh az egész projektet dokumentálta, sőt még a működtetéshez szükséges kódot is feltöltötte az internetre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik