Tech

Hajszárító sapka és tokaeltávolító: az IFA legfurább kütyüi

A berlini IFA középpontjában természetesen a nagy gyártók legújabb mobilkészülékei, fejlesztései és fogyasztói elektronikai eszközei állnak, de Európa legnagyobb techkiállítása nem szűkölködik a fura kütyükben sem. Mutatunk pár igen furcsát.

Hajszárító kapucnis sapka

A sapka formában viselhető hajszárító forradalmi újítás, hiszen úgyis megszárad a felhasználó haja, hogy közben mindkét keze szabad. Hátulütője persze, hogy ettől függetlenül még be kell dugni a konnektorba. Az eszköz ionizáló funkciót is kapott, ami védi a hajat a károsodástól. A Profi Care PC-HTH 3003 hajszárítóhoz egy körkefe is jár, kábele 1,8 méter hosszú.

Forrás: CTC Clatronic International GmbH

Kulcsot kiváltó implantátum

Kevésbé új szolgáltatás, de a Digiwell a felhasználó tenyerébe, egészen pontosan a hüvelykujja és a mutatóujja közé ültethető NFC-implantátumokat vitt ki. Az eszköz a cég leírása szerint egyfajta digitális interfészként működik a testben, és  feleslegessé teszi a lakáskulcsokat, hiszen az NFC chippel lehet feloldani az okoszárokat úgy, hogy csak odatartjuk a tenyerünket.

Forrás: Europress

Repülő szelfikamera

A szelfibottal ácsingózás már a múlté, az Airselfie egy „forradalmi zsebméretű repülő kamerát” mutatott be, amit egyenesen a szelfik jövőjeként definiál. A 61 grammos, tenyérnyi drónt egy 5 megapixeles HD-kamerával szerelték fel, és okostelefonos appal irányítható, és 20 méter magasságig tud emelkedni.

Forrás: AirSelfie

A kommunikáló sütő

A Miele megmutatta az intelligens Dialog nevű sütőt, ami arról kapta nevét, hogy folyamatos “kommunikál” a benne sülő étellel. Az eszköz elektromágneses hullámok segítségével ellenőrzi az étel textúráját sütés közben, és ahhoz mérten szabályozza a hőfokot az elérni kívánt eredmény érdekében. A tökéletes étel persze nem olcsó, 7990 eurós áron (közel két és félmillió forintért) vásárolható meg.

Forrás: Europress

Elképesztően hatékony tokafogyasztó készülék

A Rio készüléke a cég állítása szerint teljesen eltünteti a tokát, és feszesíti a nyak és az áll egész területét mindössze 60 másodperc alatt. Ha ez valóban ennyi idő alatt sikerül (és főleg ha sikerül), az bizony innováció.

Forrás: Rio

Ajánlott videó

Olvasói sztorik