Tech

Lehet, nem hiszi el, de le fog esni az álla ettől a paradicsomválogató géptől

Nem véletlen, hogy a videót alig pár nap alatt már több mint négymilliószor nézték meg, és futótűzként terjed a Facebookon.

Meglepően lenyűgöző videót tett közzé egy műszaki érdekességekkel foglalkozó török Facebook-oldal, Mekatronik Mühendisliği. Meglepő, mert ki gondolta volna, hogy ennyire magával ragadó lehet egy paradicsomválogató gép működése, ami hihetetlen sebességgel, és elképesztő hatékonysággal válogatja szét az érett és a még zöld paradicsomokat.

Nem véletlen, hogy az előző hét szombaton közzétett lassított felvételt e cikk írásakor már több mint négymilliószor nézték még, és több 26 ezer megosztásnál tart.

A gép működési elve egyébként roppant egyszerű: optikai szenzorok érzékelik a zöld színű paradicsomokat, azok helyzetét, majd az információt továbbítják a karoknak, amik kilökik azokat. És mindezt még az ültetvényen, a paradicsom betakarítása közben képes elvégezni. 

A videó nagyot ment a Redditen is, ahol pár nappal később jelent meg. Az ottani kommentelők hívták fel a figyelmet arra, hogy hasonló optikai válogató gépeket használnak az éretlen, vagy túlérett szőlőszemek kiválogatására is, csak abban levegő befújásával szabadulnak meg azoktól.

De az ilyen gépek még arra is képesek, hogy rizsszemeket is érzékeljenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik