Tech

A fájlküldők Snapchatjével rukkolt elő a Mozilla

Privát, titkosított fájlmegosztást kínál a Mozilla új kísérleti szolgáltatása, amivel önmegsemmisítő fájlokat küldhetünk, legfeljebb egy gigabájtig.

A különféle fájlküldők segítségével online megosztott tartalmaink sok esetben egy ideig még a felhőben keringenek, viszont többen sem szeretnék azt, hogy a címzetten kívül más is hozzáférhessen azokhoz. Erre próbál megoldást kínálni a Mozilla most egy kísérleti weboldalon keresztül.

A Firefox Send nevű szolgáltatással nagyméretű (legfeljebb 1 GB-os) fájlokat küldhetünk úgy egy címzettnek, hogy más azokhoz nem férhet hozzá. Ha feltöltünk egy fájlt, a Send létrehoz egy hivatkozást, amit tovább küldhetünk a kívánt személynek.

Küldés után 24 órán keresztül érhető el a továbbított fájl, ám amint a címzett letölti azt, abban a pillanatban megsemmisül, így nem kell nekünk gondoskodni a törlésről.

A projekt még csak kísérleti jelleggel működik, de ha népszerűvé válik, valószínűleg megtartja a cég, és élesben is elindítja. A Sendhez nem szükséges kiegészítő, bármelyik böngészőben működik ezen a linken.

A Test Pilot (Tesztpilóta) programban szereplő szoftvereket, bárki szabadon kipróbálhatja, a visszajelzések segítenek abban, hogy a Mozilla végül mit épít be a jövőben a Firefox böngészőbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik