Tech

A világ egyik leggyűlöltebb funkciója kerülhet a Google-ba

Automatikusan elinduló videók bukkanhatnak fel a Google keresési találatai közt.

A 2017-es év egyik legmegvetettebb internetes jelenségei az automatikusan elinduló videók. Nem szerettük már őket a Facebook hírfolyamában sem, se a hírportálokon. Most úgy tűnik, a Google éppen azt teszteli, hogy keresőjének találatai közt is rögtön elinduló videós tartalmak bukkanjanak fel.

A kereséshez leginkább kapcsolódó, releváns videók a találati lista jobb oldalán található, tudnivalókat tartalmazó panelen jelennének meg.

Forrás: TheSEMPost

Ha egy filmre keresnénk rá, például a Justice League-re, akkor rögtön láthatnánk a panelen a film trailerét is. Jó hír, hogy bár a mozgókép automatikusan elindul, de nem kíséri hang, így nem kell pánikszerűen a szüneteltetés gombot vadászni minden egyes keresésnél. Az csak akkor indul el, ha a felhasználó a videóra kattintva engedélyezi.

Természetesen a szűk tesztelői kör számára elérhető funkció megjelenése még nem jelenti azt, hogy végül világszerte is bevezetésre kerül. A keresőóriás szóvivője a Search Engine Land kérdésére azt válaszolta, hogy bár folyamatosan kísérleteznek, de jelenleg nincs mit bejelenteniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik