Tech

Gyanús, hogy te is rosszul töltöd a mobilodat

Manapság egy okostelefon leggyengébb pontja az akkumulátor, és sokan küzdünk azért, hogy a mobilk kibírja lemerülés nélkül a nap végégig. A folyamatos használat persze dolgoztatja az akksit rendesen, de szakértők szerint a gyors lemerülés simán múlhat a töltési szokásainkon is.

A mobilok már 15 éve részesei a mindennapjainknak, és az első készülékeink használata során számos olyan beidegződés kialakult, ami a technika fejlődésének köszönhetően mára teljesen értelmetlen. Ilyen például az a sokak által mind a mai napig hangoztatott „aranyszabály”, hogy a mobiltelefont nem érdemes random töltögetni, hanem meg kell várni, míg lemerül, és akkor hálózatra kötni.

Forrás: Thinkstock

Az akkumulátorgyártó Cadex szakértői szerint viszont ennél nagyobb hülyeséget nem is csinálhatnánk az okostelefonunkkal. A cég a Battery Academy című blogján közöl rendszeresen posztokat a témában, a Bloomberg pedig ezek alapján szépen pontokba szedte, hogy mire kell manapság figyelni, ha nem szeretnénk, hogy a méregdrága okostelefonunk fél nap alatt lemerüljön:

  • Ne hagyd a hálózatra kötve, ha teljesen fel van töltve
  • Ha nem muszáj, ne töltsd fel 100%-ra
  • A fentieket figyelembe véve tedd töltőre a telefont, amikor csak lehet
  • Figyelj, hogy ne melegedjen túl az akksi

Utóbbi megoldás persze nem azt jelenti, hogy tartsuk hűtőben, de érdemes odafigyelni, arra, hogy töltés előtt levegyük a készülékünkről a hőleadást csökkentő tokot, ha pedig a tűző napon vagyunk (mondjuk a strandon), akkor feltétlenül tegyünk azért, hogy a mobilunk minimum árnyékban legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik