Tech

Az egész internet azon rágódik, miről beszélhet az elegáns gorilla

A kádban pörgő gorilla után itt az újabb internetes mém: a lét titkain töprengő, vagy éppen üzletemberként előadó főemlős - kinek mi.

Harambe, a gorilla volt a 2016-os év egyik legtöbbet emlegetett témája, miután az emberi ostobaság miatt pusztult el.

A gorillák idén is fenntartják a netes közönség figyelmét: épp pár napja írtunk arról, hogy a neten elterjedt egy videó, amin egy gorilla vizes lavorban táncol a Flashdance-ből ismert Maniac című számra, de már itt is az újabb  mém, aminek sztárja egy elegáns beállású, elszántan oktató főemlős.

A mém “TED Talk Gorilla” néven terjedt el a neten, mivel a főemlős olyan átéléssel szórakoztatja az őt figyelő közönséget, mintha egy inspirációs előadást tartana a TED konferencián.

https://twitter.com/LAZoo/status/879100657520615424

A képet eredetileg a Los Angeles-i Zoo’s Roaring Night eseményen készítették promózási célból, a Reddit felhasználói pedig hamar felismerték benne a kiváló alapanyagot. Természetesen a Twitter népe is hamar rávetett magát.

Legtöbben azt találgatták, mi járhatott az elegáns gorilla fejében. „És akkor azt mondtam magamban: ha ez megtörténhetett Harambéval, megtörténhetett volna velem is”.

Mások azzal a gondolattal játszottak el, hogy vajon mit mondana, ha tényleg egy TED Talkot tartana, és filozofikus mondatokat, vagy éppen üzleti tanácsokat adtak a szájába.

Van, aki pedig filmkritikusként képzeli el leginkább, aki a Titanicról, vagy éppen a Majmok Bolygójáról beszél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik