Tech

Okosvállfa szagtalanítja a büdös ruháinkat

Nem tévedés: az okosbútor, az okosbőrönd és az okoságy után már kapható az elképesztően drága okosvállfa is, aminek egyetlen funkciója, hogy a ráakasztott ruhadarabokból eltünteti az izzadság és dohányzás nyomán keletkező kellemetlen szagokat.

A hiánypótló fejlesztéssel a Panasonic állt elő, a termék Nanoe X néven fut, egyelőre csak Japánban kapható, nem kevesebb, mint 20 000 jent kérnek érte, ami forintba átszámolva közel 50 000 forintot jelent.

Forrás: Panasonic

Hogy ennyi pénzért mire képes az okosvállfa? Nos, a Nanoe X fő funkciója, hogy szagtalanítja a ráakasztott ruhadarabokat. A szerkezet negatív töltöttségű szemcsékkel, úgynevezett nanoe-kkal végzi a dolgát, lényegében nedvességet von ki a levegőből, és ezek segítségével tisztítja a ruhát. A foltokat ugyan nem tünteti el, de a gyártó szerint hatékonyan küzd meg a kellemetlen cigaretta- vagy izzadságszaggal.

A speciális vállfa rögtön két tisztítómóddal rendelkezik, átlagosan 5-7 órára van szüksége a szagtalanító művelethez, és a csomag része egy olyan ruhazsák is, ami segíti a nanoe-k begyűjtését. És ez még nem minden, hiszen a Panasonicnál az allergiásokra is gondoltak: a kütyü nemcsak a szagokkal számol le, de a kellemetlen tüneteket okozó polleneket is száműzi a ruhadarabjainkról.

Hogy mindez megér-e 50 000 forintot, az persze nézőpont kérdése. Egy átlag háztartás számára nyilván értelmetlen fejlesztésről van szó, hiszen ennyiért már majdnem mosógépet is kapni. Ha viszont valaki ugyanennyi (vagy több) pénzt költ az érzékeny anyagból készült ruháira, amiket aztán nem akar mosással roncsolni, annak már simán lehet értelme beszerezni egy ilyen okosvállfát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik