Tech

Hekkerek támadták meg a brit parlamentet

A parlamenten kívülről egy képviselő se tud hozzáférni a levelezéséhez.

Hosszan és határozottan rontottak neki hekkerek pénteken a brit parlament rendszerének – írja a Guardian. A lap szerint a gyenge jelszóval védett mailfiókokat támadták le, a parlament mindkét házának képviselői ezért nem tudtak hozzáférni a levelezésükhöz. Az IT-sok megpróbálták elérhetővé tenni újra a rendszert.

Az intézkedések miatt azonban a Westminsteren kívülről semmilyen eszközről nem férhettek hozzá a képviselők és alkalmazottaik az e-mailekhez. A helyzetet még nem sikerült százszázalékosan elhárítani, de dolgozak rajta. Henry Smith, egy konzervatív képviselő viccesen értesítette követőit a támadásról a Twitteren:

Bocs, nincs parlamenti e-mail hozzáférés ma – kibertámadás alatt vagyunk Kim Dzsonguntól, Putyintól vagy egy gyerektől az anyja pincéjében vagy valakitől.

Liam Fox kereskedelmi miniszter pedig felszólított mindenkit, hogy legyen rendes jelszav, mégse hagyja nyitva az ember éjjel az ajtót – hozott fel egy párhuzamot. Amúgy hozzátette, elég sűrűn támadják őket, többek között miniszterek jelszavait is hekkerek próbálták megszerezni nemrég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik