Tech

Végre kedvünkre szívathatjuk a Csizmás Kandúrt!

Mindenki emlékszik a Kaland, játék, kockázat-könyvekre, ahol az olvasóként aktív részesei voltunk a történetnek, és a mi döntéseinken is múlott, hogy merre halad a történet? Ezt a megoldást hozza vissza a nappaliba a Netflix, és már nézhető az első film, ahol a mi választásainkon múlik, hogy mi történik.

A népszerű streamelős szolgáltatás persze nem találta fel a spanyolviaszt, hiszen korábban is voltak olyan tévéműsorok, ahol a nézők dönthettek egy történet alakulásáról, a Netflix viszont nem egy nagy közösségre, hanem a felhasználóra bízza, hogy miképp haladjon a szeme előtt pergő sztori.

A cég ráadásul nemcsak bejelentette, hogy ilyen interaktív tartalmakon dolgozik, de elérhetővé tették az első ilyen jellegű filmjüket, a Puss in Book-ot, ami egy 23 perces animációs alkotás, méghozzá a Shrek-filmsorozatból ismerős Csizmás Kandúr főszereplésével. A macsek egy mesekönyvben ragad, és nekünk különböző választások közepette kell elkísérnünk a happy endig.

A megvalósítás roppant egyszerű: pörög a cselekmény, bizonyos pontokon felugrik a választás lehetősége, ahol két lehetséges opció áll a rendelkezésünkre, és ha nem döntünk pár másodpercen belül, akkor a „rendszer” maga választja ki, hogy merre csorogjon tovább a történet.

A választást pedig nem érdemes elszalasztani, hiszen így kedvünkre szívathatjuk a Csizmás Kandúrt – az egyik fordulatnál például dönthetünk, hogy a klasszikus “ki aludt az ágyacskámban” mesénél a medvék barátságosan vagy dühösen közelítsenek-e a nagyszájú cirmoshoz.

Forrás: 24.hu

A Puss in Book már minden előfizető számára elérhető világszerte, és a Netflix egyelőre a gyerekekre koncentrál, hiszen a július 24-én érkező Buddy Thunderstruck: The Maybe Pile is egy animációs film, továbbá a 2018-ra időzített Stretch Armstrong: The Breakout is a kisebbeket célozza be.

Az új interaktív tartalmak egyetlen komoly hátránya, hogy egyelőre nem működnek minden platformon. Az okostévék, játékkonzolok, streamelős media playerek és az iOS-t futtató eszközök simán megbirkóznak az új funkcióval, ugyanakkor a webes felületet, Androidot, Apple TV-t és Chromecastot használók egyelőre nem tudnak interakcióba lépni a speciális tartalmakkal. Ugyan ezeken az eszközökön megtekinthetők a filmek, de a döntési lehetőséget kiveszik a felhasználók kezéből.

Cannes túl sznob, vagy a Netflix rombolja szét a klasszikus mozit
Cannes egy fordulóponthoz érkezett. Idén Will Smith zsűrizik, és két Netflixes film is versenyzik az Arany Pálma-díjért. Most dől el, hogy az emberek járnak-e majd moziba 20-30 év múlva, vagy marad a Netflix and chill.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik