Tech

Maradona perelni akart, a japánok inkább tejeltek

A világbajnok labdarúgó Diego Maradona még márciusban ment neki a japán Konaminak: a videojátékos cég állítólag az engedélye nélkül szerepeltette a Pro Evolution Soccer 2017 című focis játékban. Az ügy végül el sem jutott a bíróságig, a felek nemrég kölcsönösen előnyös megállapodást kötöttek.

A Pro Evolution Soccer 2017 ugyan már tavaly szeptemberben a boltokba került, de Diego Maradona csak idén márciusban értesült arról, hogy a népszerű focis videojáték-sorozat legújabb részében őt irányítva is lehet rúgni a bőrt a virtuális küzdelmek során.

A világbajnok argentin labdarúgó és edző egy Facebook-posztban jelezte, hogy korábban nem járult hozzá a neve és fiatalkori fizimiskája ilyen jellegű felhasználásához, és meg is üzente a Konaminak, hogy hamarosan hallani fognak az ügyvédje, Matias Morla felől, aki megteszi a szükséges jogi lépéseket.


Az ügy mégsem jutott el a bíróságig, ugyanis a legújabb információk szerint a felek még a per indítása előtt megegyezésre jutottak. Arról ugyan nem szól a fáma, hogy a Konami mekkora összeget ajánlott Maradonának, de jelentős summáról lehet szó, hiszen a PES 2017 nemcsak megtarthatja az egykori világbajnok digitális mását, de az argentin sztár abba is beleegyezett, hogy 2020-ig az ő nevével reklámozzák a szintén focis FIFA-sorozat legnagyobb (és egyetlen) konkurenciáját.

Forrás: Konami

Maradona a kapott összeg egy részét argentin focipályák fejlesztésére ajánlotta fel, és sajtóinformációk szerint a Konami annyira komolyan vette az ügyet, hogy a cég digitális divíziójának vezetője, Takayuki Kubo egészen Argentínáig utazott, hogy személyesen rendezze az ügyet a sztárral és ügyvédjével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik