Tech

Kétmilliót kérnek a bűnronda laptopért

Az Asus régóta élen jár a kifejezetten játékosoknak szánt hordozható gépek fejlesztésében, de ezúttal talán túl messzire mentek: a ROG GX800 elképesztően drága, és mellé még kellően csúnya is.

Már hazánkban is kapható az ASUS kifejezetten játékosokra szakosodott almárkájának, a Republic of Gamersnek a legújabb csúcsmodellje, a GX800, ami először a nem éppen hétköznapi külalakjával, majd az elképesztő árával sokkolja az embert.

Egész pontosan 1 999 900 Ft-ot kérnek érte.

Ennyiért már autót is lehet venni, szóval joggal merül fel a kérdés, hogy mégis mi kerül ennyibe egy laptopon? Nos, a gépet kifejezetten megszállott gamereknek fejlesztették, így található benne két brutális videokártya (GTX 1080 SLI), egy Intel Core i7-7820HK processzor és 64 GB DDR4 2800 MHz RAM, amit egy 18.4 colos kijelző és egy, a hardver melegedését ellensúlyozó vízhűtést biztosító dokkoló egészít ki – de az extrák sora ezzel persze még nem ér véget.

Forrás: ASUS

A gép teljesítménye brutális, ami indokolt, hiszen a képernyő egy 3840×2160 pixel felbontású UHD-panel, és pont az a lényeg, hogy a GX800 zökkenőmentesen hajtsa meg a legújabb játékokat még 4K-ban is. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a hardverkiépítés már arra is alkalmas, hogy kiszolgálja az olyan erőforrászabáló virtuális valóság kiegészítőket, mint az Oculus Rift vagy HTC Vive.

Viszont erős hardver ide, vízhűtéses dokkoló oda, a kétmilliós árcédula még így is elég hajmeresztő, főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy ennyi pénzért már hasonlóan durva asztali gépet is lehet építeni, 4K-s kijelzővel kiegészítve, és még egy kis aprónk is marad.

Forrás: ASUS

Persze biztos van egy (vélhetőleg elég szűk) réteg, akinek a gép hordozhatósága is fontos (a presztízsről nem is beszélve), és hajlandók ezért nem kevés felárat fizetni.

Nekik lehet őrületesen jó hír, hogy a kétmillás összegért nemcsak a gamer eszközhöz képest is kifejezetten ronda fémes felülettel megáldott (bár ez nyilván egyéni ízlés kérdése), vízhűtéses potrohhal rendelkező monstrum jár, de egy speckó, bélelt hátizsák is, amiben biztonságban cipelhető a hatkilós „kicsike”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik