Tech

A szexrobotoknak érzelmeik is lesznek

Egyre esélyesebb, hogy szexrobotjainknak érzelmeik is lesznek – a mostani fejlesztésekből legalábbis ez tűnik a legvalószínűbb trendnek.

A Blade Runner, a Humans, az Ex Machina, a Westworld és az érettebb cyberpunk filmek/sorozatok óta tudjuk, hogy a szexrobotokkal a legnagyobb gond ott van, amikor az emberek elkezdik használni őket, a nagyobb drámai hatás kedvéért nulla szexuális kultúrával, fülön kihabzó frusztrációtól és dühtől teljesen. Ezen kulturális imprint után nem csoda, ha bogarti felvont félszemöldökkel, óvatosabban mosolyogva fogadjuk a hírt, hogy mesterséges intelligenciával és működő G-ponttal felszerelt szexrobotot mutatott be Sergi Santos, egy barcelonai fejlesztő.

Santos beszámolójából kiderül, hogy „Silicon Samantha” néven futó robotjához egy optimális ismerkedési folyamatot is elképzelt – a robot először „családi” módban fut, amiből tovább lehet stimulálni „romantikus”, illetve szexre kész állapotokba – ezeket a testén elhelyezett különböző szenzorok érintésével lehet aktiválni, a kezektől és a csípőtől így lehet haladni a szájon, melleken és a vaginában elhelyezett szenzorokig. (Santos szerint a fő cél az, hogy a robotot egészen az orgazmusig juttassuk, erre prezentációt az idevágó pornóoldalakon sem találtunk. Még.) A fejlesztő említett még olyanokat, hogy a robot képes az „érzelmi közelségre”, illetve „interaktív és szereti, ha megérintik”, az interakció mértékéről viszont nem sikerült többet kiderítenünk (arcmimika nélkül pedig az érzelmi közelséget sem érezzük annyira helyénvaló kifejezésnek, de ezt már tényleg embere válogatja).

Érdekesebb azonban, hogy a bolygó prémiumkategóriás szexrobotgyártója, a RealDoll is hasonló vonalon ügyködik: ők április közepén teszik elérhetővé felhasználóiknak a Harmony AI nevű appot, amellyel a tulajok konkrét személyiséget hozhatnak létre babáiknak, beszélhetnek velük, azok pedig tanulnak ezen beszélgetésekből és többet is tudnak meg gazdáikról, beszélgetéseikbe pedig be is vonják ezen információkat és témákat. Amíg pedig ez a gyakorlatból is kiderül, hogy egy átlag chatbothoz képest mennyire fejlett a RealDoll rendszere, addig reménykedhetünk Nadiában és a hozzá hasonló ún. érzelmi intelligenciákban – valószínűleg az ilyen, empátiára hegyezett, kifejezetten nem szexipari rendszerek eredményei és bevált gyakorlatai fognak átvándorolni a szexipari fejlesztésekbe is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik