Tech

Mesterséges intelligenciát vet be a Facebook az öngyilkosságok ellen

Miután egy gyerek élőben vetett véget az életének, Mark Zuckerbergék elhatározták, hogy többet kell tenniük az ilyenek ellen.

Komoly eszközökhöz nyúl a Facebook, hogy öngyilkosságokat akadályozzon meg: mesterséges intelligenciát (MI) vetnek be, bővítik az eszközök és szolgáltatások sorát – írja a Reuters. A meglévő eszközeiket is integrálni fogják az egyébb appjaikba, így a Facebook streamjébe, a Live-ba és a Messengerbe is.

A mesterséges intelligencia feladata az lesz, hogy kiszúrja az öngyilkosságra gondoló usereket.

Az MI-t a közösségi oldal már használja arra, hogy a támadó jellegű posztokat és posztolókat szűrje. Az új eszközök között lesz olyan, hogy az élő videót néző felhasználó közvetlenül elérheti a videó közzétevőjét, de jelentheti is azt a Facebook kezelőinek.

A cikk példát is felhoz: januárban egy 14 éves amerikai gyerek közvetítette Facebook Live-on az öngyilkosságát. A Reuters szerint a 15-29 évesek között a második leggyakoribb halálozási ok az öngyilkosság, ami 24 százalékot növekedett az Egyesült Államokban 1999-2014 között.


Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik