Tech

Bill Gates üzent a 19 éves önmagának

Életünk egy pontján mindig érdekes és elgondolkodtató dolog megállni és visszanézni a múltunkra, a döntéseinkre, amelyek eljuttattak minket oda, ahol vagyunk. Különösen érdekes ez, ha egy olyan ember teszi, aki megváltoztatta a világot.

Azt talán nem kell magyaráznunk, hogy Bill Gates, a Microsoft atyja, a világ egyik leggazdagabb embere, filantróp feltaláló miért az egyik legfontosabb személy a techvilágban, sőt, mitöbb, az egész történelemben. A milliárdos akármit mond, arra oda szoktak figyelni az emberek. Így volt akkor is, amikor a Reddit nevű közösségi fórumon az egyik nekiszegezett kérdésre meglepő választ adott. A felhasználók szabadon kérdezhettek Gatestől, aki igyekezett minél többre kérdésre felelni.

Mit üzenne a 19 éves önmagának?

Gates a kérdésre nem a szokásos választ adta, nem kezdett el arról papolni, hogy az ötletek és a megvalósításuk milyen fontos dolgok, csupán csak annyit felelt, hogy

Azt üzenném a 19 éves önmagamnak, hogy az ész és a tudás nem olyan egyirányúan fontos dolgok, mint ahogyan azt gondoltam.

Gates, aki 1987 óta szerepel a Forbes magazin világ leggazdagabbjait összegyűjtő listáján azt is elárulta, hogy fontosnak tartja, hogy az ember felfedezze a világot még a negyvenes évei előtt. A feltatláló elmondta, hogy fiatalkorában, különösen 19 évesen nem volt túl jó a társas kapcsolatok terén, de lehet, hogy ezen nem segített volna semmilyen jövőből érkező tanáncs, lehet, egyszerűen csak fel kellett nőnie.

Metro

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik