Tech

Gigászi tablet a Nokia titkos tervei között

Szokatlanul nagy méretű és felbontású kijelzőt kapott a 4K felbontású videók elkészítésére képes, tavaszra várható táblagép.

A Nokia visszatér 2017-ben a mobil eszközök piacára, és nemcsak új okostelefon érkezik, hanem egy brutális méretű tablet is. Legalábbis erről tanúskodik a GFXBench-en feltűnt táblázat, amely konkrét specifikációkat is tartalmaz az egyelőre még név és típusszám nélküli modellről.

Ennek alapján egy

valódi táblaszörny van születőben,

hiszen a tervek szerint 18,4 hüvelykes, QHD (2650 x 1440 képpont) felbontású kijelzőt kap majd. A hardver alapján a teljesítménnyel se lesz gond, hiszen a 8 magos Qualcomm Snapdragon 835 chipset, az Adreno grafikus vezérlő, a 3,5 GB RAM és 64 GB adattárolásra szolgáló memória elégnek tűnik első hallásra a nagy felbontású videókhoz és játékokhoz is.

Természetesen a legújabb Androidot, a Nougatot futtatja majd, és ellátják két, 4K videók rögzítésére képes, 12 megapixeles beépített kamerával is. A 4G/LTE kompatibilis modell, Bluetooth támogatású modell egy SIM kártya fogadására lesz képes, és a barométert, valamint a gyorsulásmérőt sem spórolják ki belőle. A pontos megjelenésről és az árról valószínűleg csak a február 27-én rajtoló, barcelonai Mobile World Congressen ad pontosabb információkat a Nokia márkanév jelenlegi tulajdonosa, a HMD Global.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik