Tech

VR: így nézünk ki szex közben

Las Vegasban próbál szerencsét a héten a legújabb japán VR-szex app. A Let’s Play With Nanai keretein belül átélhetjük, milyen életünk első szexe. A virtuális valóságban.

Örök axióma, hogy a pornó a szórakoztatóipari technológiák fő motivátora. A virtuális és kiterjesztett valóságokat pedig bármennyire is szeretnénk laborokban, tesztüzemekben és tervezőirodákban viszontlátni (ahol gyógyszermolekulákat, szuperbiztonságos autókat és könnycsorgatóan futurisztikus önellátó épületeket készítenek a segítségükkel), a tényállás vélhetően az lesz, hogy ragacsos, koptatott és korántsem jogvédett VR-sisakokban fekszünk majd remegve a hetek óta takarítatlan lakás kellős közepén és egy szenzorokkal megtömködött, emberre távolról sem emlékeztető hungarocell tömböt fogunk tömködni. Persze, előfordulhat, hogy csak a balkáncyberpunk beszél belőlünk, de az vesse ránk az első követ, aki a Let’s Play With Nanai hardverét látva nem ilyen keserédes jövőt képzel el száz kilométeres körzetben.

nanai

Az említett, Oculus Riften és HTC Vive-on futó app csont nélkül hozza a japán mélylélektant: a szimuláció szerint van egy fiatal barátnőnk, mi is fiatalok vagyunk, életünk első szexére készülünk, aztán nekivágunk, csapó, csapó, indul a jelenet, itt kezdünk. A szexhez nemcsak a headsetre lesz szükségünk, hanem egy testpótlékra (ha olvasóink emlékeznek a tragikus hirtelenséggel lezárt tokiói VR-pornó fesztiválra, ismerős lehet onnan a fenti képen látható megoldás) és az ahhoz csatlakoztatott okostelefonra. Az a benne lévő mozgásérzékelők jeleit továbbdobja a VR-appnak és az éppen velünk összegabalyodott partnernek, így az app tudja-sejti, hogy éppen milyen pozícióban vagyunk és hozzánk képest Nanai éppen hol van.

A fejlesztők szerint az app által biztosított szimuláció gyengéd lesz, ha már életünk első együttlétéről van szó. Az appot jelenleg itt tölthetjük le, Amerikában pedig – hogy, hogy nem – az AVN Adult Entertainment Expon mutatkozik be a VRJCC fejlesztőcsapattal együtt (az appot jelenleg az ImagineVR terjeszti), január 18 és 21 között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik