Tech

Steve Jobs megálmodta, de csúszik az Apple-űrhajó

Maga az Apple agya is űrhajóként mutatta be anno a gigászi irodaház terveit, ahol kisvárosnyi ember fog dolgozni és élni. Azonban bejött egy kis malőr.

Hatalmas, ufo-alakú campust épít magának az Apple, de a Recode cikke szerint még óriási munkák vannak hátra. A Cupertinóban épülő új főhadiszállás épülete már szerkezetkésznek tűnik, de óriási földmunkák zajlanak a fotók szerint.

Az űrhajószerű központot még Steve Jobs elhunyt Apple-vezér tervezte, 13 ezer ember fog majd itt dolgozni. Ő maga nyújtotta be a terveket Cupertino városi tanácsának még 2011-ben, ő maga is űrhajónak nevezte a hatalmas irodaházat. Akkor azt mondta, szerinte ez lesz a világ legjobb ilyen épülete.

Tim Cook, Jobs utódja tavaly azt ígérte az alkalmazottaknak, hogy a csillaghajó idén januárra elkészül. Hát nem készült el.

Matthew Roberts készített szuper drónfelvételeket a hatalmas komplexumról, ami körül még gőzerővel zajlanak a munkák. Még az auditórium – ami ezer embert is be tud majd fogadni – befedési munkái sincsenek készen.

Ha kész lesz a campus, a négyszintes épület hatalmas belső “udvarát” egy nagy park foglalja majd el, amit gyümölcsfák százai fognak ékíteni (néhány földlabdás, el nem ültetett fát a felvételen is látni). Hatalmas konditerem és hatalmas földalatti parkoló is lesz majd az épületben és alatta. Körülötte pedig gyalog- és kerékpárutak kilométerei kígyóznak majd. Ha már könyezetvédelem: a tetőt csakis napelemekkel fedik le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik