Tech

Megkönnyíti a kismamák életét az okos mellszívó

Jó látni, amikor egy kisebb startup találmánya a nyilvánvalóan kevesebb marketingköltség ellenére is túlragyogja a óriáscégek gyakran rutinból előállíott fejlesztéseit vagy épp a vicces, figyelemfelkeltő, de valójában fölösleges innovációit.

Beszélhetünk itt a már nem 4k, hanem 8k felbontású tévékről, a szelfit készítő okoskonyhákról, a helikopterleszállós luxus lakóbuszokról, a telefont töltő redikülökről, háromképernyős gamer laptop vagy épp a kövér kutyáknak és macskáknak készített fitnesznyakörvről. Vagy arról az ezernyi másik first world problemet vagy még azt sem megoldó technológiai újításról, amik az idei CES-en is tömegével voltak.

Aztán a sok Star Wars-os pendrive meg ezredik húdemenő iPhone-tok között feltűnik néha egy-egy olyan találmány, ami kapcsán az ember rájön, mik azok a tech újdonságok – legyenek azok bármilyen kicsi vagy nagy cégéi -, amik igazán előreviszik a világot: amik valódi problémákra adnak válasz.

Mint például a Willow okos mellszívója.

Ez a mellszívó egyedüli a világon: egy olyan eszköz, amivel mindenféle kábelek nélkül, szabadon, zajtalanul, kábé bármilyen tevékenység közben észrevétlenül tudnak a kismamák anyatejet fejni. A mellszívó, amit diszkréten, a melltartó alá kell betenni, átküldi egy telefon applikációra, hogy miként áll a pumpálás. Tölteni elvileg naponta egyszer kell és mosogatógépben is lehet tisztítani.

willow okos mellszívó

A Willow nevű cég fejlesztése két elismerést is nyert az idei CES-en: az okos mellszívó lett a a legjobb digitális egészség- és fitnesztermék kategória nyertese és megkapta a legjobb hordozható okoseszköz díját is.

A termék számomra újra bebizonyította, hogy egy innováció akkor a leginnovatívabb, ha nem céltalan, hanem igenis megkönnyít az életet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik