Tech

Két csúcs okosorával jön a Google jövőre

Már az első negyedévben jöhetnek a gigacég okosórái, hogy a felhasználókat a vásárlás felé lökdössék.

Habár az okosórák nem szakították át a piaci érdeklődés betonból készült gátjait, a Google mégis úgy döntött, hogy a jövő év első 3 hónapjában két ilyen eszközzel is előrukkol, legalábbis ilyesmiről beszélt Jeff Chang, az Android Wear termékigazgatója.
Ami pedig még jobb, hogy a két óra Android Wear 2.0 eszköz lesz, és elsőként használják majd ezt a platformot.
Az új okosórákról már korábban is terjedtek pletykák, de most, hogy a Google megerősítette az érkezésüket, az is kiderült, hogy mindez része annak a kampánynak, mellyel szeretnék a vásárlókat a hordható okoscuccok – és kimondottan az okosórák – felé terelgetni.

smartwatch

A két új modell sem a Google, sem a Pixel brandhez nem fog tartozni, ugyanakkor mégis szorosan kapcsolódik a gyártóhoz, bár Chang nem nevezte meg, hogy konkrétan kivel is készíttetik az eszközöket.

Érdemes tudni, hogy a két új kütyü megjelenésével együtt a régebbiek is megkapják az Android Wear 2.0-t, ami számos újdonságot hoz, így többek között olyan alkalmazásokat, melyek működéséhez nem lesz szükség telefonra, továbbá támogatja az Android Pay-t, és a Google hangalapú asszisztensét, a Home-ot, amit a Pixel telefonoknál ismerhetett meg a közönség.

A Google azt is elárulta, hogy nem az összes Android Wear óra lesz frissíthető, de a legtöbb igen, ami azért van, mert például az Android Pay specifikus hardvert igényel, amit nem támogatja az összes modell. Chang azt is elárulta, hogy bár lesz különbség az Androidos és iOS-es Wear 2.0 között, az Android Pay mindkét platformon működni fog.

Forrás: TheVerge

Ajánlott videó

Olvasói sztorik