Tech

Ilyen a Facebook karácsonyi képeslapja

Vallás- és polkorrekt választékot kínál idén a közösségi oldal, bár van pár kis bibi a dologban.

Ha valaki elfelejtette elküldeni a karácsonyi képeslapokat a családnak és a barátoknak (vagy szimplán nem is akart ilyesmit tenni, mert az annyira múlt évezred), még pótolhatja a dolgot Facebookon, ahol 18-féle animált képeslap áll rendelkezésre.

A már megszokott, keresztény kultúrkörből táplálkozó karácsonyi téma mellett több más vallás, például zsidó és iszlám tematika is elérhető, és azok is küldhetnek ünnepi üzenetet, akik semmilyen vallást nem támogatnak, szimplán csak a szeretetet ünneplik ilyenkor.

facebook-karacsony-2016-003

Ha viszont most mindenki rohanna elküldözgetni a Facebook-lapokat, gyorsan szólunk, hogy a dologgal még akad néhány bibi. Többek között az, hogy

nem tudunk egyértelmű receptet adni arra, hol található a képeslap-készítő funkció.

Ez ugyanis csak véletlenszerűen tűnik fel minden felhasználó üzenőfalán, ekkor lehet egy embereset kattintani rá és elkezdeni a szerkesztését. Ráadásul az eddigi beszámolók alapján úgy tűnik, hogy akinél egyszer már felbukkant a lehetőség, de akkor nem élt vele, annál újra nem jön elő. Érdekes.

Az egyetlen mód ilyenkor arra, hogy mégis készítsünk saját üdvözlőlapot, ha egy ismerősünknél meglátjuk az ő animált képeslapját, és az alatta megjelenő hivatkozásra kattintva választhatunk magunknak is egyet.

facebook-karacsony-2016-002

Egyébként az is furcsa megoldás, hogy a Facebook nem olyan üdvözlőlapok készítésére ad módot, amiket aztán személyre szabottan küldhetünk el, hanem egy “helló, mindenki!” jellegű üdvözletet készíthetünk, amit aztán saját idővonalunkon oszthatunk meg, egyszerre köszöntve az összes ismerősünket.

Mindenesetre, ha valaki talál egy állandó hivatkozást a funkcióhoz, nyugodtan ossza meg, felajánlunk érte egy éves korlátlan Facebook előfizetést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik