Tech

Egy toll, amivel az egész világot megmérheted

Bármikor jól jöhet egy zsebben hordható 3D szkenner. Főleg, ha még hasznunkra is van.

Habár a hétköznapi emberek életében viszonylag ritkán fordul elő, hogy 3D-ben kellene szkennelniük a világot, azért akadnak páran, akiknek ez a munkájuk. Alapvetően egy ilyen feladat elég sok felszerelést kíván (például kamerákat), amiket cipelni kell, megfelelően beállítani, és így tovább.
Ehhez képest a 01Go még a zsebben is elfér!A 01Go egy tollhoz hasonlatos eszköz, amit a szkennelendő objektum körül irányítva digitalizálva láthatjuk az alakzatot, mégpedig egy alkalmazás segítségével. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy bemehetünk egy autószalonba, körbejárhatjuk az autót, és mire végzünk, a 3D-s képe megjelenik előttünk digitálisan.

Jó ez, de mire?

Miért lenne szüksége bárkinek egy ilyen eszközre? Értelemszerűen az utcáról beesve túl sok hasznát nem veszi senki, de azok, akik terveznek, vagy lakberendeznek, és hasonló tevékenységeket végeznek, biztosan hasznosnak találják majd az egyszerűen használható eszközt. Nagyon hasznos lehet akkor is, ha 3D-nyomtatásban gondolkodunk, és mivel nagyon kompakt a kivitel, még csak hatalmas helyet sem kell számára szorítani.

Akinek esetleg ismerős a név, az nem téved, hiszen az Indiegogón éppen fut egy kampány 01 néven, aminek az egyszerűbb kivitele a 01Go. Árat még nem tudunk mondani, de annyi biztos, hogy a profi verzió alkalmazása évi 10 dollárért kerülhet a birtokunkba, míg a lite ingyenes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik