Tech

Erre a weboldalra menj, ha nincs ajándékötleted karácsonyra

Az Ajándék Varázsló tudományos alapokra helyezi és így próbálja megoldani az egyik legnagyobb dilemmát.

Azon már most az elején lépjünk túl, hogy az ünnepi pillanatok mennyire mentek tönkre a fogyasztói társadalom által gerjesztett vásárlási, ajándékozási kényszer miatt. Ez van: ajándék nélkül nincs ünnep, karácsony meg főleg, és ha ez így van, akkor egy olyan technológia is jól jöhet, ami mindezt megkönnyíti.

Vásárlási tippekkel szolgáló oldalak eddig is voltak (vannak), de ezek általános kategorizálást használnak (nő, férfi, életkor) és arra nem képesek, hogy egy kicsit is személyre szabott ajánlatot adjanak. A magyar fejlesztésű Ajándék Varázsló azonban igen, amit egy két éves aktív fejlesztési időszak végén most már bárki kipróbálhat.

Fényképes bögre húsvétra

A dolog menete végtelenül egyszerű: ha kifogytunk a tippekből, hogy mit vegyünk az anyósunknak (vagy egyáltalán nem is volt ötletünk), akkor az oldalon hat kérdés megválaszolása után egy sor ajándéktippel soroz meg bennünket a site. A hat szűrő, illetve a háttérben nyilván különböző halmaz kiválasztási folyamatot elindító kérdés a következő:

  • kinek keresünk ajándékot,
  • milyen alkalomra,
  • mi az illető érdeklődési köre (itt egyelőre csak egyet lehet bejelölni, de ez hamarosan bővülni fog)
  • hány éves,
  • férfiről, vagy nőről van-e szó,
  • és milyen árban keresgélünk.

A folyamat végén megjelenik egy, a választásoknak megfelelő lista, amiből már elméletileg lehet választani. Miközben az ember boldogan, a választás kínjától megszabadítva kattintgat, addig a háttérben egy marketing adatbázisra, a közösségi oldalakon összegyűjtött fogyasztói szokásokra, és a mesterséges intelligenciára alapozott rendszer dolgozik.

ajandekvarazslo_kezdooldal

Ez öntanuló, figyeli, hogy mire kattint egy adott válaszsor végén a felhasználó, illetve naplózza a megvalósult vásárlásokat. Így minél többen és tovább használják, annál pontosabb és személyre szabottabb a kínálat.

Nem lehet zéró találat

Az oldal több szabály és feltétel mellett működik, amelyek közül az egyik legmarkánsabb, hogy a keresés nem végződhet 0 találattal. Ennek teszteléseképpen azt kértük tőle, ajánljon ajándékot húsvétra, ezotéria témakörben az egyik 65 év feletti üzleti (férfi) partnerünknek, aminek a végén egyetlen fényképes bögrét dobott ki. Nem tudnánk emiatt hibáztatni…

ajandekvarazslo_bogre

A rendszerben jelenleg 10 ezer körüli termék van, amit jövőre a cég szeretne megtízszerezni. Az elvárások így elsőre elég merészek: éves szinten 1-10 millió tranzakcióra és 300-500 milliós bevételre számítanak a fejlesztők, akik egyébként hosszú távon külföldi terjeszkedésben is gondolkoznak.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság
99,98%
Fidesz-KDNP 52,33%
DK 16,19%
Momentum 9,89%
MSZP-P 6,66%
Jobbik 6,41%
Mi Hazánk 3,31%
Kétfarkú 2,62%
LMP 2,18%
Munkáspárt 0,42%
Dr. Trócsányi László
Fidesz-KDNP
Dr. Szájer József
Fidesz-KDNP
Járóka Livia
Fidesz-KDNP
Deutsch Tamás
Fidesz-KDNP
Gyürk András
Fidesz-KDNP
Gál Kinga
Fidesz-KDNP
Hölvényi György
Fidesz-KDNP
Győri Enikő
Fidesz-KDNP
Kósa Ádám
Fidesz-KDNP
Bocskor Andrea
Fidesz-KDNP
Deli Andor
Fidesz-KDNP
Hidvéghi Balázs
Fidesz-KDNP
Tóth Edina
Fidesz-KDNP
Dr. Dobrev Klára
DK
Dr. Molnár Csaba
DK
Rónai Sándor
DK
Ara-Kovács Attila
DK
Dr. Cseh Katalin
Momentum
Donáth Anna Júlia
Momentum
Dr. Tóth Bertalan
MSZP-P
Gyöngyösi Márton
Jobbik
Részletes eredmények