Tech

Fülhallgatót fel, itt a morcos hétfő ellenszere

Olyan módszert mutatunk a nyugodt állapot elérésére, amibe még a főnök se tud belekötni.

Irodai munkásoknak, számítógéppel dolgozóknak is sokszor jön jól, ha egy kicsit elrévedezhetnek munka közben (és most direkt nem írtuk a “helyett” kifejezést, semmi ilyesmit nem szeretnénk sugallni). Végülis, hétfő van, minden nap legrosszabbika, a hét törpéből Morgó tökéletes megfelelője. Ilyenkor kell valami, ami a csipkézett idegeket kisimítja, a remegő izmokat ellazítja, és egye fene, még a munkára is jobban segít koncentrálni.

De ha az egyszeri dolgozó bedugaszolja a füleit és valamilyen nyugtató zenét kezd el lejátszani, máris ott a főnök a háta mögött, és meglátva, mit néz és hallgat a kolléga YouTube-ról, azonnal átlát a szitán: itt bizony nem munka folyik. Épp ezért mutatunk egy olyan módszert, ami még közelebb áll a csak munkára használatos eszközökhöz.

Konkrétan a Windows rendszerhangok is szolgálhatnak nyugtató zenei forrásként.

Kezdjük a Windows XP-vel, amely bár már egy jócskán túlhaladott rendszer, még mindig sokak gépén fut. A bekapcsolás utáni első hangeffekt eredetije ugyebár ez:

Na, de mi történik, ha lelassítjuk 800 százalékkal? Máris egy csodásan nyugtató ambient zene sejlik fel:

És van, aki ezt 24 órás hosszra húzta ki, így aztán véget nem érően simogathatjuk az agyunkat a legdurvább Excel-zsonglőrködés, vagy egyéb irodai borzalom közepette is:

Aztán, ha megkérdezi a főnök, mit hallgatunk, nyugodtan válaszoljuk neki, hogy csak a Windows-t. És ebben szemernyi csúsztatás sem lesz.

Windows 7-es gépek tulajdonosainak egyébként szintén van 24 órás chill remixünk:

Persze legyen egy Windows 10-es verzió is a modernebbeknek:

Végül pedig, hogy az almás rajongók se maradjanak ki, itt a Mac OS indítóhangja 1200 százalékkal lelassítva:

Jó munkát, kellemes hétfői túlélést kívánuk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik