Tech

Anyád szíve egy törött kutya!

Aki szereti a Monty Python sorozatot, az angol humort, vagy a szópárbajokat, most kap egy új kedvenc játékot. Autó-, repülő-, foci- és kukásautószimulátor után itt van az inzultus-szimulátor. Hiánypótló.

Olyan élmény az Oh…Sir!! The Insult Simulatorral játszani, mint amikor életünkben először találkozunk a Monty Python bármelyik alkotásával – meredten, hosszú percekig próbáljuk értelmezni a látottakat, és amennyiben agyunk egyes részei nem kapcsoltak ki menet közben, akkor a hallottakat is. Közben néha megrázzuk a fejünket és ívből nézzük a képernyőt, hátha könnyebb lesz úgy értelmezni. Pedig nem, nem lesz könnyebb. De nem hisszük el, hogy tényleg az történt, ami történt, úgyhogy visszakattintunk rá. Megint.

Ilyen érzéseket okoz a Vile Monarch által fejlesztett angol nyelvű inzultusszimulátor, amelynek összetétele 25% brit kultúra, 25% abszurd humor, 25% nyelvgyakorlat, 25% feszültségleadás, 20% ötórai teadélután és 9,75% fába szorult, de annál hangosabb döglött papagáj. És tudjuk, hogy nem jön ki a száz százalék. Feladatunk nem túlságosan bonyolult, de annál nagyobb stratégiát igényel: szópárbajba keveredünk és minél gyorsabban kell minél ütőképesebb inzultusunkkal bombázni ellenfelünket. Az inzultus itt nem káromkodást jelent, úgyhogy aki esetleg gyermekén vagy konzervatívabb ízlésű, de humorra nyitott felnőttön akarná mindezt tesztelni, megteheti. (“A feleséged titokban kutyákat imád és az ország felé szellent, szívem!” Oké, lehet, hogy mégsem ezt kellene fiatalabb gyermekek elé nyelvoktatóként terítenünk, már csak azért sem, mert a körülményeskedő verbalitásra viszont gyorsan rá lehet kapni pár percnyi játék után is.)

oh sir insult

A két játékos (a gép, vagy egy Steamen regisztrált barátunk ellen szállhatunk harcba) kap kilenc mondatrészt – felváltva kell ezeket kiválogatva és összeillesztve előrukkolniuk egy szaftos szóököllel. Minden játékos kap még két külön mondattöredéket, amit tetszőlegesen felhasználhatnak bármikor, illetve inzultusonként egyszer lecserélhetnek. A sikeres inzultusok pontokat érnek, amelyek ellenfelünk életerejét (vagy inkább tartását, illetve lelkierejét) csökkentik – ha sikerül megtalálnunk ellenfelünk gyenge pontját, illetve kellően erősen tudjuk cifrázni mondanivalónkat, az extra pontokat eredményez – a játék ötperces bevezetőben mindent elénk borít, meglepetések nem feltétlenül fognak érni bennünket. (Leszámítva, hogy a sikeres szószátyárkodással előcsalogathatunk különleges karaktereket is, például Serious Samet vagy a Shadow Warriorból ismert Lo Wanget is.)

Az Oh…Sir!! The Insult Simulator jelenleg bagatell két euróért kapható a Steamen (valamint Androidos és iOS-es készülékeinken is gyorsan megkaparinthatjuk), értékelései kifejezetten jók, úgyhogy könnyed esti (napközbeni, balhé utáni, balhé előtti, nemkívánttörlendő) ujjgyakorlatnak tökéletes – még ha a karakterek káromkodása felolvasva pontosan úgy hangzik, mint amikor egy chatprogram a kilencvenes évek végén próbálta meg nekünk teljes mondatban elmagyarázni, hogy ő igazán jó nő és a saját fejünk belsejében él. Ja, igen, ez is egy inzultus volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik