Tech

Öngyilkos lett a srác, akit csúnyán átvert egy lány Facebookon

24.hu
24.hu

2016. 11. 17. 09:01

Ismét bebizonyosodott, hogy amennyire a Facebook össze tudja hozni az embereket, annyira el is tud szigetelni egyéneket. Ebből pedig egészen komoly problémák is lehetnek, sőt, akár tragédiák is történhetnek. Ráadásul az a tény, hogy a kommunikációhoz, vagy akár mások megismeréséhez most már ki se kell mozdulni a számítógép, vagy a telefon kijelzője elől, akár durva félreértésekre, visszaélésekre is lehetőséget adhat, mint ahogy az alábbi történet is mutatja.
A 18 éves Mitchell Bowie ugyanis egy Facebookon megismert barátnő miatt lett öngyilkos – és ezt az állítólagos barátnőt azóta sem találják a hatóságok.

A júliusban történt szörnyű esemény után a holttestet a saját testvére találta meg, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A család meg van róla győződve, hogy a fiút az a lány kergette az öngyilkosságba, akivel Facebookon tartotta a kapcsolatot, ugyanakkor állítják, hogy valójában egy nem létező személyről van szó, tehát valaki egy nagyon ízléstelen tréfát űzött a fiúval, aminek tragédia lett a vége.

A teenager killed himself after being told to do so by a ¿fake¿ Facebook girlfriend, grieving relatives told an inquest. nMitchell Bowie was found dead, aged just 18, on July 31 this year at his family¿s home by his devastated brother. nToday his family said they believe his Facebook girlfriend is a ¿fake person¿ who doesn¿t exist - an online phenomenon known as a ¿catfish¿. nThe hearing was told Mitchell had started ¿seeing¿ a girl from Liverpool who he had met on Facebook earlier this year. nBut Mitchell¿s family told senior Teesside coroner Clare Bailey, that they didn¿t believe the two ever met. nnFamily of Mitchell Bowie pay tribute to him after his death.nMitchell (left) with brothers ands sisters, (l-r) Sinead, Tia, Kane  and Jay.
Mitchell a képen balról látható
Forrás: NCJM

A sosem látott barátnő

A család a hatóságoknak elmondta, hogy Mitchell online kapcsolatba került egy liverpooli lánnyal, aki azonban folyamatosan kifogásokkal állt elő, amikor a fiú személyes találkozót szeretett volna kezdeményezni. A lány később már olyanokkal jött, hogy most már ne is próbálkozzon, mert ismer embereket Manchesterben (itt lakott az elhuny fiatal), akik simán leszúrják a srácot, ha továbbra is személyes találkozót próbál összehozni.

Ez a lány mondhatta neki, hogy legyen öngyilkos

– állítja a fiú nővére, Sinead, aki szerint a rendőrség sem foglalkozott az üggyel túl alaposan. Az elhunyt bátyja, Jay úgy nyilatkozott, hogy a Facebook-barátnő folyamatosan csörgette az otthoni telefont, és amikor Mitchell be akarta fejezni et a furcsa, virtuális kapcsolatot, akkor kezdte csak el igazán gyötörni. Az édesanya (Lisa) a halottkémnek azt mondta, meggyőződése, hogy Mitchell féltette az életét.

A bírósági meghallgatáson az is elhangzott, hogy a fiú kapcsolatban állhatott egy másik lánnyal is, aki az állítólagos unokatestvére volt az ő Facebook-barátnőjének, és akinek Mitchell fényképet is küldött az öngyilkosság éjszakáján, melyen egyértelműen látszott, hogy mire készül. Az “unokatestvér” ezt a fotót továbbküldte a családnak, ám már későn, mert a következő reggelen Mitchellt holtan találták.

Az unokatestvér vélhetően nem vette komolyan a fenyegetést, mert a családtagoknak küldte a fotót, és nem a rendőrségnek

– mondta Clare Bailey halottkém. A család úgy véli, sosem fog kiderülni, hogy valójában ki is a lány, és meggyőződésük, hogy igazából egy nem létező személy, akit egyébként azóta sem talál a rendőrség. Az is előfordulhatott, hogy csak valaki játszadozott a fiúval, és fiatal lánynak adta ki magát, aztán épp azért húzódozott a valódi találkozástól, mert ekkor fény derült volna a hazugságra.

Megválaszolatlan kérdések

Amennyiben a családnak igaza van, és a rendőrség valóban nem vizsgálta ki alaposan a dolgot, úgy felmerülhet a kérdés, hogy manapság, amikor néhány kattintással megállapítható, hogy melyik üzenetet honnan írták, miért nem bukkantak semmilyen nyomra? Illetve fura lehet az is, hogyha az édesanya úgy érezte, a fia fél valamitől, miért nem tett semmit? Talán idővel minden kiderül.

Forrás: MetroUK

!!!!

Segítségre van szüksége? Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.