Tech

Zseniális az esernyővel keresztezett monitor

Laptopot, mobilt, tabletet könnyen viszünk magunkkal bárhová, de egy nagyobb monitorral ugyanez macerás. Legalábbis eddig az volt. Itt egy kiváló megoldás, a készítők máris jöhetnek a pénzemért!

Régebben, amikor a laptopok még az asztali gépek árának sokszorosába kerültek, általában otthon, vagy az irodában ücsörögtek az emberek a PC-k előtt. Mostanában viszont már bárhol előkaphatnak egy olyan kütyüt, amin szövegszerkesztéstől a játékon át a legdurvább videóvágási feladatokig mindent meg tudnak oldani. Szóval a számítási erőt már vihetjük magunkkal tárgyalásra, nagymamához, külföldi útra, nyaralásra, ez pipa.

Viszont ilyenkor meg kell elégednünk azzal, hogy a hordozható eszköz kijelzőjét használjuk, ami egy laptop esetében is 11-15 hüvelykes (28-38 centis) képátlót jelent, egy okostelefonon meg hosszú távon kisülhet a szemünk az 5 hüvelyk (12,7 centi) átlójú kis kijelzőn. Az meg elég nehezen elképzelhető, hogy a metrón, vagy a villamoson egy nagyobb monitort a hónunk alá csapva jutunk el A-ból B-be.

Viszont most érkezik egy olyan eszköz, ami nagyon ötletesen oldja meg ezt a problémát. Mutatjuk:

Igen, ez egy esernyőként kihajtogatható monitor. Pontosabban egy olyan “sátor”, amelynek a hátuljába egy kis méretű projektort építettek, és egy kempingsátorhoz hasonlóan kitámasztani a belső merevítőkkel azt a felületet, amelyre hátulról vetíti a képet. A működés részleteit a SPUD nevű projekt videós útmutatója részletezi.

A készítők 33 ezer dollárt szerettek volna összekalapozni Kickstarteren a sorozatgyártás elindítására, ehhez képest már 234 ezernél tartanak, és még 42 nap hátravan a kampány végéig, szóval van kereslet az ötletesen szállítható, könyv méretűre összecsukható okosságra. Laptophoz, tablethez, vagy akár telefonhoz egyébként HDMI kábellel, vagy vezeték nélkül is csatlakoztathatjuk, és a 24 hüvelykes (61 centis) képátlón 1280×720 képpontos megjelenítéssel dolgozhatunk.

A nyitó akcióban egy SPUD projektor-monitor ára 350 dollár, tehát 96 ezer forint, a szállítás 2017 júniusától indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik