Tech

Mi az: tele van lézerrel, sárkánnyal, és ingyenes?

Az egyik legstílusosabb játék lesz ingyenes november 9-től egy hónapon át. Aki letölti, meg is tarthatja, és újra a 80-as években érezheti magát.

Világmegmentő kiborgok, neon graffitik, vérsárkányok, lézerraptorok, tinédzserszíveket megdobogtató tárcserék a hangzatos nevű fegyverekben, horkantgató nevetésre késztető csattanók, vörösben és lila játszó ég, rajta az unásig játszott megnyúlt videokazetták jól ismert effektjei, kitépett kiborgszívek, politikailag és pszichoszexuálisan korrekt kék vérrel, mindezek mellett rengeteg ütés, rúgás és rakéta és hangos, hangos synthwave aláfestés. Ez idáig teljesen olyan, mint egy 80-as évekbeli verekedős-lövöldözős sci-fi, amit annak idején agyonmásolt VHS kazettákon cserélgettünk tonnaszám.

Nemrég pedig pont ezeket az elemeket használta fel az Ubisoft, hogy egy extra részt készítsen az egyébként is sikeres Far Cry játéksorozatához. A Far Cry 3: Blood Dragon egy olyan poén a gigantikus kiadótól, ami egyszerre nosztalgikus és vicces, de közben zseniálisan szórakoztató akciójáték, ráadásul november 9-től egy hónapig ingyenesen letölthető.

A francia Ubisoft ugyanis idén harminc éves és ennek köszönhetően hónapról hónapra egy-egy klasszikus játékukat letölthetővé teszik egy hónapig. November 9-ig még letölthetjük az egyébkét szintén játéktörténeti szintű, egyedi és hangulatos Beyond Good & Evil-t, utána pedig egy hónapig a Far Cry 3: Blood Dragon következik – november elején meglátogatva a Ubisoft Club oldalát pedig kiderül, hogy december elejétől melyik Ubisoft játékot szerezhetjük meg az ünnepek alatt.

A játék innen lesz majd letölthető, vájtfülűbb olvasóinknak pedig megsúgnánk, hogy a játék zenéjét a Power Glove követte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik