Tech

Bárki lehet Bud Spencer és Terence Hill!

Ha megkérdezünk egy átlagos 30-40 év körüli magyar honpolgárt arról, milyen jó dolgok jutnak eszébe gyerekkora szórakoztatóiparából, szinte biztos, hogy két dolog benne lenne a top 10-ben:

  • Bud Spencer és Terence Hill filmek
  • Pixeles videójátékok C64-en, Spectrumon, vagy a néhai Westend Udvar játéktermében (egy menet 50 forint)

Jelentem, a számukra rendelt mai legjobb hír az, hogy ezt a kettőt nemsokára megkaphatják egyben, ugyanis egy olasz csapat már készíti a Slaps and Beans című számítógépes játékot.

A játékról először tavaly érkezett hír, akkor azonban még csak egy rövidke ízelítőt lehetett végigvinni egy western környezetben. Viszont most már Kickstarteren gyűlik a pénz a teljes, sok filmből ihletet merítő játékra, melyben a két főszereplő természetesen Bud és Terence. A játék kapott egy teljesen saját sztorit, amelyben a főhősök a jól ismert filmjeik világába csöppennek vissza. A kinézet pedig abszolút a 8-bites gépeket idézi vissza, mintha csak a játékteremben, vagy a Junoszty tévére kötött kisgép előtt ülnénk.

A projekt Kickstarter oldala jelenleg 150 ezer eurónál jár, ezzel már három pálya elkészítése lehetséges, de az oldal alján ürülő söröskorsó mögül még három további szint bukkanhat elő, ha további támogatások érkeznek. Az infók szerint 2017 decemberére lesz kész a teljes játék, amelynek költségeiből egyébként elég tetemes részt képvisel a jogi hercehurca, a teljes összeg negyede arra kell, hogy megszerezhessék a filmek, jelenetek, zenék és karakterek felhasználási jogát.

A játékhoz már viszonylag apró összegekkel is hozzá lehet járulni, de az ötletes díjak és lehetőségek miatt érdemes végignézni a különféle támogatói csomagokat – egy erősebb összegért akár a támogatót magát is beleírják a játékba egy külön karakter formájában (akit aztán valószínűleg laposra lehet verni valamelyik jelenetben).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik