Tech

200 óra alatt megépült egy egész nagyváros

Mire képes manapság a tudomány és a technika? Például arra, hogy San Francisco villámgyorsan felépüljön újra.

A videojátékokban az a jó, hogy a segítségükkel a játékos az lehet, aki csak szeretne, és olyan dolgokat hajthat végre, hozhat létre, amikre a való életben talán esélye sem lenne. Azok kedvéért pedig, akik szerint minden olyan virtuális világ, ami a sátán dobozából kerül a monitorra, bekebelezi az ember lelkét, örömmel mutatjuk meg, hogy milyen őrületesen kreatív dolgokat lehet megalkotni, ha valakinek van kitartása és ideje. Így jöhetett létre San Francisco 1:1-es mása a Cities: Skylines moddolt verziójában, megszólalásig hasonlítva arra, ahogyan a valódi város néz ki, de máris mutatjuk egy részletét:

sf-makett-003

Aki végiglapozza a játékból való a játékban felépített város további, részletes képanyagát, láthatja, hogy a Twitteren radioativeDoctor névre hallgató felhasználó tényleg mindent megtett azért, hogy valóban leképezze a valódi San Franciscót, így ott van a térképen a Golden Gate, a Golden Gate Park, a Coit Tower, a Presidio Golf Curse, a Pier 39, és még hosszasan sorolhatnánk. Ám egy ilyen mű elkészítése nincs meg néhány óra alatt.
A virtuális amerikai nagyváros megalkotása 200-250 órát vett igénybe, ami napi 4 órányi “építkezéssel” számolva 50-60, félmunkaidőben eltöltött napot jelent, és ez rengeteg.

Érdekessége a dolognak, hogy a legtöbb videojátékkal messze nem tölt a játékos ennyi időt, inkább csak ennek tizedét, attól függően, hogy az adott cím milyen mennyiségű tartalmat kínál.

sf-makett-002

Korlátok közé szorítva

Furán hangozhat, mert bár úgy néz ki, hogy az építőmesterünk kreativitásának semmi sem szabott határt, és a játék kiváló felület volt arra, hogy a fejében megálmodott projektek kivitelezze, még sincs teljesen így. Sajnos alkotó tevékenységének gátat szabott, hogy a Cities: Skylines egy meghatározott épületlimittel rendelkezik, ami azt jelenti, bizonyos számú építménynél több nem lehet egy adott térképen. Ettől függetlenül az elvégzett munka csodaszép, és nagyon látványos. Íme egy nagyon magasról készített fotó, amin jól látható a szárazföld felé eső területen a korlátozás miatt “levágott” város szinte teljes látképe.

sf-makett-004

Ajánlott videó

Olvasói sztorik