Tech

Ülj be egy önvezető Teslába és bulizz Rolling Stones-ra

A videó szerint Musk cége elég jól áll az önvezető autó fejlesztésével.

Elon Musknak elég konkrét elképzelései vannak az emberiség jövőjéről, arról, hogy hamarosan hogyan jutunk energiához, vagy miként közlekedünk A-ból B-be. Az általa vezérelt Tesla Motors jelenlegi modelljei már képesek automatikusan sávot tartani, de már dolgoznak a teljességgel autonóm járművökön is.

Ennek illusztrációjaként Musk megosztott egy videót, amelyen egy Model 3 pár perces útja látható. Az autó egész idő alatt önállóan, emberi beavatkozás nélkül halad, mindezt nem tesztpályán, hanem nyílt utakon, valós közlekedési viszonyok közt teszi, a végén pedig beáll egy parkolóhelyre. Ja, és közben a Rolling Stones „Paint it Black” című száma szól.

A Tesla Motors Model 3 típusa nyolc kamerával lesz felszerelve, amelyek 360 fokos szögben látják a külvilágot egészen 250 méteres távolságig. A rendszert kiegészíti még 12 darab ultrahang érzékelő, valamint egy plusz, előre figyelő radar, ami a különösen rossz időjárási viszonyok közt segíti majd a haladást. A befutó adatokat egy olyan beépített számítógép dolgozza fel, amely 40-szeres teljesítménnyel bír a korábbi kiadásokhoz képest.

A bejelentés és az autó ismét felszította az önjáró autók körüli vitát, amivel kapcsolatban Musk úgy nyilatkozott, hogy

a járművek által elkövetett balesetekért nem a gyártó lesz a felelős, hiszen a liftekben szorult emberek sem a felvonók gyártóit hibáztatják a történtek miatt.

Musk szerint nevetséges, hogy a média az esetenként balesetet szenvedő Tesla autókkal foglalkozik, miközben évente több mint 1 millió ember hal meg autóbalesetben az utakon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik