Tech

Hihetetlen, amit ez az ember csinál a régi vackaival

Mindegy, hogy televízió vagy ventilátor, ez az ember zenét csihol ki belőlük, ráadásul nem is akármilyet. Naná, hogy van videónk, nem is egy.

Van egy mondás, miszerint “olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó”, de ahogy látszik, egy japán művész, Ei Wada szerint olyan sincs, hogy valami nem zeneszerszám. Emberünk minden másra alkalmatlan, egykor hasznos, mára haszontalan elektronikus vackokból készít zeneszerszámokat, és mi tagadás, elképesztő jó tud lenni, ahogy például ez a videó is mutatja:

A képcsöves televíziók a fenti produkcióban olyasmi dallamokat hallatnak, mint DJ Quicksilver zenéi a kilencvenes években, de ez csak egy előadás a sok közül, mert Ei nem csupán kivénhedt képládákban utazik, hanem kedveli a rádiókat, levitézlett irodai ventilátorokat.

A teljesítmény ilyen jellegű kivetülése leírhatatlan érzésekkel dagasztja a mellkast. Azt hiszem, arra születtem, hogy ezt a zenét játsszam.

– mondta a sajátságos művészetet előadó muzsikus egy egy vele készült interjúban. Aki szerint pedig ezek a hangok nem tekinthetőek zenének, azok kicsit mélyedjenek el a mester arckifejezéseiben, és adózzanak csodálattal annak a mérhetetlen elmélyülésnek, ami úrrá lesz rajta koncert közben.

Összességében pedig azt sem lehet mondani, hogy amit csinál, azt rosszul csinálná, mert míg a ventilátoros mutatvány inkább tényleg csak amolyan házibarkács szórakoztatás, a tévés mutatvány valóban zenének tekinthető, vagy legalábbis akként értelmezhető. Érdemes rákeresni “Ei WADA” produkcióira a YouTube-on, mert érdekes dolgokra bukkanhatunk. Na jó, itt van még egy videó, mert nem bírjuk ki, hogy kihagyjuk.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik