Tech

Bemutatjuk a világ legintelligensebb ajtózárát

Már akkor is nyit, ha csak felé tartunk, miközben úgy szerelhető be, hogy egyetlen lukat sem kell fúrnunk. A kütyüimádók kedvenc zárját mutatjuk most be!

Mindenki szeretné biztonságban tudni a dolgait, akár olyan dolgokról van szó, melyek csak virtuálisan létező javak, akár kézzelfogható, és ezzel együtt eltulajdonítható értékekről van szó. A közösségi kalapozás egyik alapvető oldalán, az Indiegogón jelent meg a Smart Cube nevű okosság, ami nem más, mint egy Bluetooth segítségével működtethető, kis helyet foglaló zár, ami bármihez használható, akár szekrényről, akár gardróbról, vagy irodai konténerről legyen szó.

A legjobb benne, hogy nem szükséges hozzá kulcs, csupán az okostelefonos Smart Armor alkalmazás, melynek segítségével kinyithatjuk, és bezárhatjuk. Azt, hogy milyen sokan látnak egy ilyen univerzális zárban fantáziát, mi sem jelzi jobban, mint az, hogy még egy hónap van hátra a kalapozásból, de a célként kitűzött 50 000 dollár helyett már 117 223-nál jár a projekt, legalábbis a cikk írásának a pillanatában.

Akik pedig csak a számok nyelvén értenek, azoknak érdemes tudniuk, hogy a Smart Armor Tech zárja mögött olyan partner van, mint az Arrow Electronics, melynek a tavalyi árbevétele 23,28 milliárd dollár volt, és 85 ország 460 városában van jelen. Hogy akkor miért nem adott ötvenezret a projektre? mert ilyen ez a piacgazdaság. Visszatérve azonban a Smart Cube-ra, nem csak zárni tud, de azonnal üzenetet is küld a gazdájának, ha azt érzékeli, hogy illetéktelenek próbálkoznak a nyitásával.

smartcube_lock

Az is beállítható, hogy csak akkor nyisson, ha konkrétan az alkalmazásból adunk erre utasítást, vagy már akkor is, ha elég közel vagyunk hozzá. És ha esetleg valakit érdekelne, hogy mivel lehet egyszerűen feltenni, akkor a válasz a fejlesztők szerint annyi, hogy 3M ragasztószalaggal. Bár, innentől kezdve lehet, hogy csak erő kérdése a kinyitás, de ez valójában bármilyen más zárra is igaz. A Smart Cube működéséhez azonban áram is szükséges, amit egy CR2 elem biztosít, és ez használattól függően akár 1-2 évet is bír, ám amikor lemerül, akkor automatikusan old, így nem marad zárva semmi. Mindezt darabonként 69 dollárért!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik