Tech

A meztelenséget is szűri az új digitális képkeret

Olyan intelligens képkerettel gazdagodhatunk, amelyik nem hagyja, hogy a nudistastrandon készített lesifotóinkat mutogassuk a vendégeinknek.

Habár a digitális képkeret nem (lett volna) rossz dolog, mégsem lehet azt mondani, hogy őrületes mértékben elterjedt volna. Hiszen ahhoz képest, amit nyújt, túlzottan is drága, ellenben ha az emberek nem akarják megfizetni, és nem fogy tömegesen, soha nem is lesz olcsó. De most nem is a digitális képkeretek népszerűségéről van szó, hanem arról, hogy mivé fejlődnek a közeljövőben.

Az Aura nevű cég szeretné, ha ezek a nem túl felkapott kütyük amolyan okosképekeret módjára lepnék el a háztartásokat, messze túlmutatva azon, hogy mindössze egymás után pakolgatják a képeket. A gyártó 8 × 12-es kerete olyan extra tulajdonságokkal rendelkezik, mint az automatikus fényképszelektálás, ami arcfelismeréssel kombinálva egész hatékony lehet. Sőt, a Smart Select olyat is tud, hogy magától kiválogatja a telefonról az elmosódott képeket, és automatikusan kihagyja azokat a diavetítésből, így nem kell élvezeti értékkel nem bíró fotókat bámulni.

Ami pedig a legfontosabb (bár bizonyos szempontból talán a legszomorúbb is), hogy van benne pucérságszűrő, ami annyit tesz, hogy nem fog kiválogatni és a nézők elé tárni olyan tartalmakat, melyekben egyébként általában rejtegetett elsődleges nemi jellegek is láthatóak. Ez bizony már valóban a 21. század, itt aztán nem lesz laza erkölcs, meg vizuális liberalizmus!

Végezetül még megemlítenénk azt a tulajdonságát, hogy érzékeli, ha valaki belép a szobába, és rögvest váltja is a képet, ezzel dobva fel a hétköznapok unalmát, sőt, akár még a villanyt is képes lekapcsolni, ami több szempontból jó, és ebből csak az egyik a rezsicsökkentés. Mindezt mennyiért? Potom pénz az egész, hiszen mindössze 399 dollár (nagyjából 110 000 forint), ennyiért pedig még a hülyének is megéri egy nyamvadt képkeret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik