Tech

Zseniális találmánnyal harcol egy tinédzser az iskolai kiközösítés ellen

„Ülj mellénk” – a befogadás a közös ebéddel kezdődik.

Natalie Hampton 16 éves, a kaliforniai Sherman Oaksban él, középiskolás. És egy zseniális app ötletgazdája.

Az előző sulijában utálták, kiközösítették az osztálytársai. Éppen ezért minden áldott nap egyedül kellett ebédelnie a menzán.

Most, hogy a középiskolában van egy csomó barátja, úgy érezte, valamit kell tennie a közösségből kizárt diákokért. Kitalált egy „Sit with us” („Ülj mellénk”) nevű okostelefonos alkalmazást, amellyel bárki meghívhat társakat az ebédlőasztalhoz, és bárki bejelentkezhet, hogy leülne másokhoz.

facebook.com/sitwithus.io/
facebook.com/sitwithus.io

A Mashable videójából kiderül, hogy az applikáció két hete jelent meg, és már 22 ezren letöltötték. Több országból is érkezett hozzájuk érdeklődés, így valószínűleg az alkalmazás újabb nyelveken is megjelenhet, és több országban hozzájárulhat ahhoz, hogy kevesebb kiközösített, zaklatott, bántalmazott diák legyen az iskolákban

Natalie interjút adott az npr.org-nak, és elmesélte, milyen érzés kitaszítottnak lenni:

Amikor bemész a menzára, és látod, hogy mindenki ül az asztaloknál, és tudod, hogy ha odamennél, és megkérdeznéd, csatlakozhatsz-e, biztosan elutasítanának, akkor rettenetesen egyedül érzed magad, és a gyomrod összerándul. Keresgélsz helyet, ahol ehetsz, de tudod, hogy ha egyedül ebédelsz, akkor majd úgy néznek rád a többiek, hogy „a lány, akinek nincs hová ülnie”. Úgyhogy ezzel az egésszel rengeteg szörnyű érzés jár együtt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik