Tech

Kattints, és megmondjuk, mennyire vagy kiszámítható

Mi mind egyéniségek vagyunk! Vagy nem is? Próbáld ki, nagy az esély, hogy meg fogsz lepődni.

Mi, emberek, szeretjük azt hinni, hogy mindannyian egyéniségek vagyunk, és különbözünk a több milliárd embertársunktól, holott elég teleplakátolni az országot, és kiderül, hogy emberek milliói dőlnek be egyformán ugyanannak a butaságnak. De minek a plakátolás, ha mindössze egyetlen kattintással kideríthető, hogy ki mennyire “egyedi”?

Létezik egy Multiclick nevű oldal, ami nem más, mint egy végtelenül egyszerű felülete és módszere annak, hogy megtudjuk, valóban individuumok vagyunk, vagy csupán egyek a millióból? Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy erre a hivatkozásra kattintva, és az utasításokat követve, fogjuk magunkat, és a megjelenő zöld felület tetszőleges pontjára kattintunk. Fantasztikus!

click birka

Amint megvagyunk, az oldal megmutatja nekünk, hogy a többiek hová klikkoltak, és láthatjuk, hogy mennyire vág ez egybe a mi döntésünkkel, vagy éppen tér el attól. Eme cikk írásának pillanatában éppen 90 522 felhasználó kattintása látható az oldalon, és ez már bőven elégséges ahhoz, hogy látszódjék, vannak kiemelten preferált helyek, de értelemszerűen ezeket nem írjuk le, hiszen akkor oda a meglepetés öröme.

Tehát mindössze egyetlen kattintás, és bárki rájöhet, hogy a tömeghez tartozik-e, vagy a maga útját járja. Aprócska szomorúság, hogy miután rányomunk az egér gombjára, és megjelenik a kép, ami a többiek pöttyeit is mutatja, nincs többé értelme az újabb kísérletezésnek, holott az oldal engedné, de csak 10 perc után. De akkor meg már minek?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik