Tech

Mégsem lesz Apple-Mclaren összeborulás?

Horváth Balázs
Horváth Balázs

újságíró. 2016. 09. 22. 10:01

A tegnap este egyik legizgalmasabb eseménye volt az a pletyka, mely szerint az Apple felvásárlással összefüggő tárgyalásokat folytat a McLaren Technology Group vezetőségével. A Financial Times riporterének forrásai azt nem tudták megerősíteni, hogy felvásárlásáról, vagy befektetésről van-e szó, de azt nagyjából biztosan állították, hogy aktív tárgyalási folyamatok zajlanak a brit és amerikai vállalat között.

A cikk megjelenése után közvetlenül egyik fél sem kívánta kommentálni a híreket, és ha ez így maradt volna, akkor a gyakorlat szerint az azt jelenthette volna, hogy hamarosan érkezik a hivatalos megerősítés. Ez elmaradt, rövid időn belül azonban érkezett a lelombozó cáfolat a McLaren részéről, ami így szólt:

Megerősítjük, hogy a McLaren nem folytat semmilyen befektetési céllal összefüggő tárgyalást az Apple-el.

A Jalopnik nem hivatalos forrásai ezt annyival egészítették ki, hogy nincs alapja a híreszteléseknek, azaz

Egyáltalán nem igaz az egész. Nincs egyeztetés, nincs semmilyen felvásárlás.

Sőt, a lap kérdést intézett a brit autógyártó cég egyik tulajdonosához, ahonnan szintén nemleges válasz jött vissza az üggyel kapcsolatban.

Bármennyire is lenne értelme a felvásárlásnak, most minden jel arra utal (de legalábbis a McLaren), hogy nem, vagy nem most fog mindez megtörténni. A sztori érdekessége, hogy egy Financial Times csak akkor szellőztet meg ehhez hasonló értesüléseket, ha már egészen biztos a dolgában, épen ezért a nagy múltú, jelentőségű médiumoktól származó tippek az esetek nagy többségében be szoktak jönni.

A FT riportere, Tim Bradshaw továbbra is meg van győződve az eredeti értesülés valóságosságáról, amit egy tweetben is megerősített: „A McLaren közleménye ellenére természetesen kitartunk a sztorink mellett.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.