Tech

A pornó miatt bukik az ingyenes internet

Ingyen Wi-Fi = ingyen pornó? New Yorkban igen. Még jó, hogy nem jönnek ide, és fertőznek meg a kultúrájukkal.

Mindenki ismeri azt a mondást, hogy “the internet is for porn”, tehát az internet végső célja tulajdonképpen a pornó. Most pedig New York lakossága tanúbizonyságot tett arról, hogy mindez valóban így van, ám ennek következtében jól odacsaptak a nyilvános, ingyenes wifinek is.

Idén februárban a LinkNYC útjára indította az ingyenes és mindenki számára elérhető Wi-Fi kioszkokat a világ egyik legnagyobb városában, New Yorkban. Akkoriban a város polgármestere, Bill de Basio azt mondta, hogy az összesen telepítendő 7500 egység egy digitális híd lehet az emberek számára, ám azzal talán ő sem számolt, hogy a fogadóközönség ezt a hidat leginkább sikamlós videók képében képzeli el. Olyannyira, hogy lépni kellett.

The Minions from "Despicable Me" visit New York, Monday, Nov. 22, 2010. The Minions are in the City to appear in the Macy's Thanksgiving Day Parade and celebrate the Dec. 14th DVD release of "Despicable Me." (Photo by Diane Bondareff for Universal Studios Home Entertainment)

Kiderült ugyanis, hogy a népek internet címszó alatt leginkább a pornóra buknak, amivel az égvilágon semmi baj sincs, csak éppen a kioszkok kapacitását nem feltétlenül erre tervezték, így a vége az lett, hogy most mindegyiken letiltják a böngészés lehetőségét, amivel – valljuk be – nagyjából az egésznek a lényegét agyonütik. Mostantól mindenki csak a saját eszközéről tud a kioszk segítségével böngészni, ráadásul csak korlátozott tartalmakat és szolgáltatásokat érhet el.

Pedig olyan szépen és álomszerűen indult mindez, főleg innen, az internetes konzultáció tologatásától sújtott kis országból nézve. Február óta 400-nál is több ingyenes Wi-Fi pontot helyeztek ki a városban, és ezek működését a LinkNYC szerint kiemelt figyelem kíséri, és nagy az érdeklődés. Ez az érdeklődés azonban a forgalmi statisztikák szerint túl sokszor irányul a pornó felé, és mivel az üzemeltető szerint a cél nem az volt, hogy az emberek a saját – ilyen jellegű – igényeiket elégítsék ki, ezért kénytelenek voltak a kioszkokba integrált táblagépekről törölni a böngészés lehetőségét. A világ már csak ilyen, mindig az a bűnös testiség. Meg a rakendról és a pepsikokakóla ugyebár.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik