Tech

Ez a valaha volt leghasznosabb chat trükk

El akarod rejteni a csevegő partnered elől, hogy elolvastad az üzenetét? Pár egyszerű mozdulattal megteheted.

Van az a forgatókönyv, amikor nem annyira szeretnéd, hogy a „vonal túlsó végén lévő” ismerős, barátnő, szülő, barát megkapja a visszaigazolást az üzenete elolvasásáról. Az összes, ma használatos csevegő alkalmazás alapból kínálja ezt a lehetőséget, amit egyébként már az e-mail kliensek is tudtak. És azt is legalább annyian utálták, mint amennyire hasznosnak találták.

Szerencsére a szolgáltatók többsége lehetővé teszi a funkció kikapcsolását, ami azért jól jön, ha kicsit rejtőzködő életmódot szeretnétek élni. Jöjjenek tehát az ismertebb chat appok, és azok olvasási visszaigazolási opcióinak deaktiválási módjai.

Viber

Mivel a magyarok körében ez az egyik legnépszerűbb alkalmazás, a Viber lesz az első. Úgy kezdj neki, hogy nyisd meg a bal felső sarokban található, három vízszintes vonallal jelölt, úgynevezett hamburger menüt. Itt görgess le, válaszd a Beállítások menüpontot, azon belül pedig az Adatvédelem opciót. Itt a Látta állapot elküldése sort mellől vedd ki a pipát és meg is vagy.

Viber_latta_allapot

WhatsApp

Itt pont a másik, jobboldali, pöttyökkel ellátott szekció rejti a Beállítások menüpontot, amit a lista legalján találsz meg. Az itt megjelenő felületen a legfelső, Fiók részre bökj, utána pedig az Adatvédelem rész felé vezessen az utad. Ha ez megvan, akkor jöhet az középtájon található Olvasási visszaigazolás, valamint az a melletti pipa eltüntetése.

WhatsApp_olv_visszaig

FB Messenger

Érdekes módon pont a Facebook az a cég, amelyik nem teszi lehetővé az olvasási visszaigazolás küldésének letiltását. Erre sem a mobilos alkalmazásban, sem böngészőben nincs lehetőség, de előbbi esetben egy trükköt mégis lehet alkalmazni. Ha nagyon nem akarjátok felfedni az üzenet elolvasásának tényét, akkor tegyétek repülőgép üzemmódba a telefont, és csak azután nézzétek meg, milyen üzenet jött. Mivel a mobil nincs rajta a hálózaton, a visszaigazolás sem megy át.

iMessage

Az Apple sokkal jobban figyel a dologra: a Beállítások->Üzenetek útvonalon, bekapcsolt iMessage esetén az Olv. nyugták küldése opció az, amit ki kell kapcsolnod. Az Apple-nek itt külön pacsi jár, mert alapból nincs bekapcsolva, azaz te döntheted el, hogy kell-e a funkció, vagy sem. Egyébként az iOS 10-ben ez a terület tovább csiszolódik: az új verzióban minden egyes kontakt esetében külön beállítható az olvasási visszaigazolás küldése. Jah, bocs, az Olv. nyugták küldése.

iMessage_olv_nyugta

Twitter

A mikroblog szolgáltatónál chat funkció nincs ugyan, privát üzeneteket (DM, direct message) ettől függetlenül lehet küldözgetni az ismerősöknek. Ezekre már egy ideje nem vonatkozik a 140 karakteres limit, sőt, újabban azt is láthatjuk, hogy a másik fél mikor olvasta el az üzenetünket. A Twitter is gondoskodott róla, hogy ezt ki lehessen kapcsolni, így ennek módja a következő: balról jobbra simítás, Beállítások, Adatvédelem és tartalom, majd az Olvasási üzenetek küldése/fogadása. Voilá!

Twitter_olvasasi_uzenetek

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik