Tech

Itt a magányos emberek elektromos autója

Olyan, mint egy futurisztikus Velorex, csak éppen sűrű kék füst helyett nem ereget semmit, és a hangja sem olyan, mintha egy raklap bekapcsolt vibrátort bádogkondérba dobtunk volna.

Az olaj nem tart örökké, de ha mégis így lenne, idővel belefulladnánk abba a mocsokba, ami végtermékként keletkezik. Tudják ezt az autógyártók is, éppen ezért egyre többen fordulnak az alternatív hajtás felé, és ebből olyan remekművek születnek, mint a Tesla Model S.

De ki foglalkozik azokkal, akik egyedül élnek, motorozni nem szeretnek, és még a városba szánt kisautók méretét is értelmetlenül nagynak találják, ugyanakkor mégis kellene nekik valamilyen zárt gépjármű, ami többet tud egy Velorexnél, ráadásul elektromos. Nos, van válasz a kérdésükre, hiszen az Electra Meccanica létrehozta a SOLO nevű autóját, amit majdan 19 888 kanadai dollárért dob piacra (ez amerikai dolcsiban 15 500=4,25 millió forint), és már az előrendelésért is 250 (kanadai) dollárt kér. A gyártó szerint már most 20 000 darabos megrendelésnél tartanak a fura kinézetű autóra, ami olyan, mintha deréktájon becsípte és összenyomta volna valami úgy, hogy a hátulja le is esett.

solo

A jármű mókás kinézete ellenére egyáltalán nem megvetendő tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen az akkumulátoraiból 160 kilométer megtételére elegendő delejt tud kicsiholni, a 0-100 km/h sprintet pedig kerek 8 másodperc alatt abszolválja – ezzel kimondottan fürgének nevezhető. Aztán ha töltésre szorul, egy sima otthoni konnektorból 3 óra alatt visszanyeri az elektronokat, és már lehet is tovább utazni.

Electra_Meccanica_Solo

És ezzel még nincs is vége a parádénak, mert a SOLO rendelkezik Bluetooth sztereóval, tolatókamerával, kulcs nélküli bejutással, és elektromos ablakokkal, a 15 hüvelykes könnyűfém felnit pedig már csak bonbonként említjük. Az első vásárlók valamikor 2017 folyamán ülhetnek be és suhanhatnak a járművel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik