Tech

Jövő héttől kapható a hiánypótló Pokémon Go kütyü

Világ csodája, hogy nem kell már a telefont bámulni, miközben Pokémonokra vadászunk. És lássuk be, ez nekünk és a környezetünknek is jobb lesz így.

Addig kell ütni a Pokémon Go vasát, amíg meleg, és a lehető legtöbbet kihozni belőle, még mielőtt az emberek megunják, hogy telefonjaikba temetkezve bóklásszanak az utcán, vagy vezessenek autót. Eme szellemben készülhetett a Pokémon Go Plus nevű termék is, ami arra jó, hogy ne kelljen a játékhoz folyamatosan a kijelzőt nézni.

Az eszköz Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonhoz, így egyrészt nem fogyaszt sokat, másrészt pedig villogással és vibrálással jelzi gazdájának, hogy valamilyen jószág van a környezetében, így pedig nem kell a telefonba temetkezve baktatni. Ugyanez a helyzet a PokéStoppokal is, így tehát a kütyü segítségével valamilyen szinten függetlenedni tudunk az okostelefontól, bár az kérdés, hogy a felhasználók valóban szeretnék-e ezt.

pokémon go plus

Nem elhanyagolható dolog, hogy az ajánlás szerint Androidos rendszerrel csak olyan eszközön használjuk, amiben van legalább 2 GB RAM, ez pedig elég sok felhasználót kizár, mert bár az 512 MB-ot már vélhetően a legtöbben kinőtték, de még mindig elég sokan vannak, akik 1 GB RAM-mal rendelkező telefont birtokolnak. iOS esetében nincs ilyen megkötés, ott csak annyi a minimális feltétel, hogy az iPhone 5, és újabb telefonok jöhetnek szóba.

Mindenesetre mi azért ajánljuk nagyon az efféle kiegészítők használatát, mert már megannyi olyan esetről hallottunk, amikor valaki a mobilos Pokémon-vadászat, és a folyamatosan bámult kijelző miatt szenvedett balesetet – vagy épp okozott egyet. Sokkal biztonságosabb az utat nézni, a kis kütyü majd rezeg, ha tényleg közeledik valami fontos hely. Mindenkinek jobb lesz így.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik