Tech

Papírról is mindent megért az okos toll

Bár sokan panaszkodnak, hogy a digitális kütyük korában a kézírás már lassan kimegy a divatból, és ezek a mai fiatalok már egy rendes a betűt se tudnak kikerekíteni a füzetben, azért még mindig akadnak elegen, akik a hagyományos toll és papír kombóra esküsznek.

Viszont az is tény, hogy manapság már minden adatra szükség van digitálisan is: hiába jegyzetelem le például egy sajtótájékoztatón történteket valamilyen noteszba, ha végül a cikket úgyis át kell írnom a 24.hu szerkesztői rendszerébe ugyebár. Mostantól azonban itt a megoldás, már csak a kedves és adakozó főszerkesztőt (<3) kellene meggyőzni arról, hogy laza 725 dollárért (tehát nagyjából 200 ezer forintért) vegyen nekem egy Mont Blanc StarWalker “kiterjesztett valóság tollat”, amihez ráadásul egy igazi, Firenzében gyártott, bőrborítású jegyzettömb is tartozik. De persze nem ez a toll lényege, inkább megmutatjuk videón.

Hanem az, hogy a toll a normál tinta alapú írás mellett elektromágneses rezonancián alapuló technológiával digitalizálja is a papírra rótt betűimet, és átküldi a társított okostelefonos alkalmazásba, amely már digitális szövegként tárolja el az irományomat. Ha épp nem vagyok telefonközelben, a toll belső memóriája így is el tud tárolni nagyjából 100 oldalnyi szöveget, szóval simán írhatok egy hétre való cikket kézzel a következő szinkronizálásig.

Jó, magyarul egyelőre nem tud a kézírás-felismerő algoritmus, a 12 felismert nyelv között az angol, a német, a spanyol, a francia, a japán és a kínai és a koreai is megtalálható, de folyamatosan bővítik a lehetőségeket, novembertől például az arab karaktereket is értelmezni tudja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik