Tech

Gyönyörű, moduláris PC-t alkotott a HP

Nem a HP lenne az, amiről azt gondolnánk, hogy hirtelenjében előránt a kalapból egy pofás kis moduláris gépet. De mégis ezt tette.

Elsőre azt gondolnánk, hogyha tradicionális PC-t kell építeni, akkor csakis olyan cégekhez forduljunk, mint a Dell, az IBM, vagy a HP. Ám ha ezt hisszük, akkor borzasztó nagy tévedésben vagyunk, hiszen a HP a moduláris PC-k terén is oda tudja tenni magát, amiről az IFA 2016-on tett tanúbizonyságot.

A gyártó megalkotta az Elit Slice nevű moduláris PC-jét, ami nem csak azért nagyon frankó, mert jól néz ki, hanem azért is, amit tud. Az viszont igaz, hogy nem a HP az első, aki a moduláris PC-kel foglalkozik, de míg a Lenovo csak a Thinkpad Stacket tudja felmutatni, ami tulajdonképpen egy mágneses kiegészítő a laptophoz, addig a HP mást gondolt ki. A Slice egy teljesen különálló PC, ami olyan moduláris egységeket tud magára aggatni, melyek valóban kiterjesztik a képességeit, mindemellett pedig a HP eszköze jobban is néz ki.

hp slice 1

Az Elite Slice alapvetően üzleti és otthoni használatra van tervezve, és már az alapmodellért is 700 dollárt kell kicsengetni, cserébe viszont hatodik generációs Core i7-et, és Windows 10-et kap az ember, ami mellé egész jó kis védelem (beleértve a HPBIOSpeher-t, és a HP Sure Startot) jár, ami felismeri, és kezeli a rosszindulatú fenyegetéseket. Mindemellett pedig csatlakoztathatunk rá kijelzőt, billentyűzetet, és egeret, mindezt USB 3.1 Type C-n keresztül, két USB 2.0-val,  és HDMI porttal. De már az alapmodell is ethernettel, fejhallgató- és mikrofonbemennetel, duál mikrofonnal rendelkezik, opcionálisan pedig ujjlenyomat-olvasó rendelhető. De az igazi okosság nem is itt van elrejtve, hanem a moduláris csatlakoztatásoknál.

hp slice 2

Minden modul, beleértve a PC-st is, USB C-szerű porttal rendelkezik, amit a gyártó HP Slice Connectornak nevez, és ez teszi lehetővé, hogy több komponens is csatlakoztatható legyen, mint például a Bang & Olufsen hangmodul, optikai meghajtó, illetve a HP Collaboration Cover. Ha ez utóbbit a Slice-ra helyezzük, az egész masina átalakul Skype telefonná, a híváshoz pedig csak annyit kell tenni, hogy megnyomjuk a telefon ikonnal jelzett gombot. Minden egyes Slice, ami rendelkezik a Collaboration modullal, saját Skype számot is kap, amivel telefonos hálózatot tud létrehozni úgy, hogy valójában nincs is benne telefonos drót.

A mikrofon sem kispályás, mert a rendezvényen tartott demonstráción látni (vagy inkább hallani) lehetett, hogy az előadó a szoba másik sarkába sétálva, de hangját nem felemelve beszél, és a Slice mégis ugyanolyan hangminőséget produkál, mint testközelből. A HP terve, hogy 2017-re vezeték nélküli töltőt is kínál majd, mert az eszköz egyetlen hátránya jelenleg az, hogy elég limitáltak a hozzá kapható kiegészítők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik