Tech

Zuckerberg: A Facebook nem rombolja le a személyes kommunikációt

A kérdező szerint a Facebook rombol, az alapító azonban a mondanivaló végére azt hozta ki, hogy sokkal inkább épít.

A közösségi oldalakkal és úgy egyáltalán, a modern elektronikus kommunikációs formákkal sokaknak az a bajuk, hogy szerintük agyoncsapja a személyes kapcsolatokat. Ezzel kapcsolatban legutóbb Mark Zuckerberget a LUISS Egyetemen faggatták, Rómában.

“Gondolt már arra, hogy a Facebook megváltoztatat, illetve talán lerombolta az emberek régi kommunikációs formáját? Mert régen valódi mosolyokat használtak szemtől-szemben, nem úgy, mint most”, mondta a hallgatóság egyik tagja. Ez a felvetés egyébként annyiból mindenképpen jó volt, hogy látszódjék, az ilyen jellegű Kérdések-Válaszok rendezvényen nincsenek szabályozva a témakörök, és valóban bármit meg lehet kérdezni. Illetve így legalább az is kiderült, hogy a Facebook vezére miként oldja meg a talán kellemetlen szituációt.

Ha úgy gondolnám, hogy leromboljuk a kommunikációt, változtatnék a termékünkön,

mondta Zuckerberg.

Úgy értem, gondolj csak bele…ha dolgozol valamin, és úgy gondolod, hogy  ezzel tönkreteszel valamit, ami fontos volt a világnak, nem változtatnál azon, ahogy csinálod? Remélem, így van.

Erre azonban elég faarccal reagált a közönség, ezért kénytelen volt még néhány okosságot hozzátenni.

zuckerberg

Lássuk akkor, hogyan is gondolom. Az emberek többnyire nem használják a Facebookot a szemtől-szembeni interakciókra. A Facebook azért lett, hogy olyanokkal is kapcsolatba léphessünk, akikkel egyébként nem lenne lehetőségünk. Amikor a feleségemmel, a családommal vagyok, akkor nem megyek át a másik szobába, hogy Facebookon beszélgessek velük, mert ez nem lenne jó. Semmi sem helyettesíti a szemtől szembeni beszélgetést, bár a jövőben talán a virtuális valóság segít abban, hogy akkor is közel legyünk egymáshoz, amikor egyébként nem vagyunk. Tehát amit [a Facebook] tesz, az mindössze annyi, hogy lehetőséget nyújt arra, hogy kapcsolatban maradjunk azokkal, akikkel másként nem tudnánk.

folytatta a Zuckerberg.

Ezt követően beszélt még a nővéréről, aki az ország másik felében él, de a Facebook segítségével minden nap láthatja, hogy mi van vele, illetve megemlítette, hogy a Messenger és a WhatsApp segítségével azonnal üzeneteket is válthatnak. Éppen ezért a Facebook alapítója szerint a közösségi oldala bizonyosan nem rombol le semmit,sokkal inkább egyfajta kiterjesztése annak, hogy kapcsolatban maradhassunk a kedvelt személyekkel, és ha ebben a  technológia segítségünkre lehet, akkor az nem baj.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik