Tech

Guinness-rekord lett az 1000 táncoló kínai robot

Vajon milyen táncos rekord lehet az, amihez elég bő 1000 ugrabugráló figura? Írjuk és mutatjuk!

Miközben az emberiség éppen az olimpián igyekszik bizonyítani rátermettségét, a világ egy másik, sokkal kevésbé érző “faja” éppen egy eddig nem igazán hallott rekordot döntött meg, méghozzá meggyőző túlerővel.

A kínai Shandongban lévő Qingdao sörfesztiválon még július 29-én (szóval valójában még az olimpiai megnyitó előtt, de valahogy fel kellett vezetni) egy ezerfős táncmulatság került be a rekordok könyvébe. Ám mindez nem azért különleges, mert ennyien ropták egyszerre, hiszen ezres tömeg akkor is összejön, ha egy nagyobb falu főterén valamelyik tehetségkutatót nyert, de túlzottan fel nem karolt énekes haknizik playbackről.

Ez a tánc sokkal inkább azért lett Guinness Record, mert a “legtöbb egyszerre táncoló robot” kategóriában nyújtott kimagaslót úgy, ahogyan az a fenti videón is látható. Összesen 1007 darab QRC-2 nevű gép ropta egyszerre a maga 43,8 centiméteres magasságával, 60 másodpercen keresztül. Ennél azonban többen is voltak, de azok a szerkezeteket, melyek valamiért az egy perc lejárta előtt eldőltek, vagy abbahagyták a mozgást, a szervezők diszkvalifikálták.

A robotok az Ever Win cég fejlesztései, melynek vezető mérnöke, Quan Jinyou elmondta, hogy a legkomolyabb problémát a rádiófrekvenciák interferenciája okozta, ám ahogy a rekord is mutatja, azért csak sikerült megoldani valahogy. Mindez azt jelenti, hogy a korábbi 540 gépi táncoshoz képest ezúttal majdnem dupla annyinak sikerült abszolválni a mutatványt, de azt azért érdemes tudni, hogy a korábbi rekorder is egy kínai cég, mégpedig UBTECH Robotics Corp. volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik