Tech

Furfangos dolgot tud ez a hátizsák

A sajtó okos hátizsáknak hívja a HP legújabb kiegészítőjét, aminek ugyan önmagában nem sok esze van, de tény, hogy egyvalamiben sokat segít.

Amikor elindulunk valahová, mostanában már tele vagyunk kütyüvel. Telefon, tablet, laptop figyel nálunk, amit általában használnunk is kell útközben – ez van, ezt nyertük, szép új világ. Viszont ezek az eszközök még mindig éheznek az áramra, és ugyan telefonhoz még talán elpakolhatunk egy kisebb úti töltőt, a notebook lemerülésével már nem tudunk mit kezdeni fali csatlakozó nélkül.

A HP azonban most összerakott egy olyan hátizsákot, amiben egy kifejezetten erős pótakkucsomag bújik meg, összesen 22 400 mAh kapacitással. Összehasonlításképpen egy csúcskategóriás okostelefon akksija nagyjából 3000 mAh, így nagyjából érzékelhető, hogy a tatyó akár mindhárom eszközünket fullra tudja tölteni. Ráadásul úgy alakították ki, hogy egyszerre is rácsatlakoztathatunk mobilból, tabletből és maximum 17,3 hüvelykes laptopból egyet, így ezek aközben pumpálhatják vissza magukat maximumra, míg mi átérünk A-ból B-be ők pedig egyébként is a hátizsákban utaznak.

Ahhoz, hogy a töltés közben az eszközök ne melegedjenek túl (amire néhányuk sajnos hajlamos, főleg akkor, ha zárt helyen hagyjuk), a hátizsák beépített hőérzékelőt is tartalmaz, valamint van benne egy kihúzható esőkabát, ami megvédi a csomag tartalmát egy nagyobb zuhé alatt is.

Az október elsejétől rendelhető “erőtatyó” viszont nem épp olcsó, 200 dollárért, tehát nagyjából 56 ezer forintért vesztegeti a HP.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik