Tech

Felért a csúcsra, megtudta a titkot, aztán eltűnt

Hét év után egy árva szó nélkül vált köddé minden titkok tudója.

Vannak olyan videojátékok, melyeket sokan képesek éveken át kitartóan játszani úgy, hogy csakis a fejlődés lebeg a szemük előtt, és nem unják meg az egészet. A Tibia is egy ilyen játék, mely még 1997-ben indult útjára, ám nem kopott el úgy, mint sok más vetélytársa, hanem jelenleg is nagyjából félmillióan aktívan űzik napról napra. Van azonban egy olyan titka, amit eddig senkinek nem fedett fel.

A Tibia tartalmaz egy olyan ajtót, melyen csak az léphet be, aki eléri a 999-es szintet (lásd a képet). Most jöhetnénk azzal, hogy elkezdjük sorolni, milyen őrületes mennyiségű tapasztalati pont kell ahhoz, hogy ez meglegyen, de mivel olvasóink közt bizonyára sokan vannak, akiket nem különösebben érdekel ezen játékok lelkivilága így inkább másként szemléltetünk. Az úgynevezett MMO-kban a játékosok szintlépések során válnak egyre erősebbé és ügyesebbé, de ez nem megy egyik napról a másikra, és ahhoz, hogy valaki  a Tibiában 999-es szintre érjen, hosszú-hosszú évek kőkemény munkája szükségeltetik. A szintezés legvégén már annyira nehéz feljebb lépni, hogy például a 998-as szintről 999-esre ugráshoz annyit kell küzdeni, mint a játék elején az elsőről a 148. szintre felküszködni magunkat.

tibia

Mi sem szemlélteti mindezt jobban, mint az, hogy mindössze négy játékos ért el eddig 900-as felettit, ám egy Kharsek nevű gamer sikeresen eljutott 999-ig, ezért beléphetett azon az ajtón, amin az elmúlt 19 évben senkinek sem sikerült. Mivel online dologról beszélünk, ezért elég sokan figyelték, hogy vajon Kharsek milyen hírekkel tér vissza odaátról, ám mindenki legnagyobb megrökönyödésére a játékos bement, kijött, majd pedig kilépett a játékból, vagyis mondhatni, felszívódott.

Mindez azt jelenti, hogy bár a titkot a fejlesztőkön kívül immár tudja még valaki, az illető volt annyira jó fej (vagy éppen aljas rohadék, nézőpont kérdése), hogy megtartja magának a tudását, így akik utána jönnek, ugyanúgy küzdhetik végig az egészet, ahogyan ő is tette. Ja, azt említettük már, hogy mindez hét évébe tellett?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik