Tech

Végre valami megoldja az állandó akkuproblémákat

Amíg nem üt be valamelyik fantasztikusnak kikiáltott akkumulátoros fejlesztés, nem marad más, mint pótakkukkal felszerelkezni. Ha abból indulunk ki, hogy egy aktívan használt eszköz egészen biztosan van velünk egész nap (de simán lehet kettő, vagy akár három is), akkor vonzónak tűnhet egy olyan megoldás, ami nemcsak egyszer, hanem többször is képes töltést adni a megfáradt celláknak.

A HP mondjuk nem feltétlenül az a cég, akitől egy brutál akkuval ellátott hátizsákot várnánk, az amerikaiak mégis látnak fantáziát abban, hogy ezt a problémakört igényesen oldják meg. A Powerup Backpackről készült fotók és videó egyértelműen azt mutatja, hogy egy jól átgondolt cuccról van szó, aminek központi eleme egy masszív, 22 400 mAh-s akkumulátor.

Az alul elhelyezett akkuhoz több kábel segítségével is lehet csatlakozni – egy-egy jár a mobilhoz, egy a táblagéphez (vagy két mobilhoz, tablethez, igény szerint), egy pedig a notebookhoz, ami ebben az esetben nem túl meglepő módon egy HP gépekkel kompatibilis darab. (ez természetesen olyanra cserélhető, amilyen géped van). A HP azt ígéri, hogy az alap akku egy mostani okostelefont 10-szer, egy táblagépet háromszor, egy laptopot egy alkalommal képes teljesen feltölteni.

A Backpack csinosan be van kábelezve, nincsenek lígő-lógó vezetékek, mindennek megvan a saját kis zsebe, elég patentnek tűnik az egész. A megfelelő légjárásáról a kis szellőzőlyukak gondoskodnak, de egy külön hőmérsékletszenzor is figyeli, hogy mi történik a táska belsejében, így nem főnek meg a töltés alatt lévő kütyük. Egyértelműen a sokat utazóknak készült a hátizsák, így az minden létező biztonsági előírásnak megfelel, és a repülőgépek utasterébe is fel lehet vinni.

HP_akku_hatizsak_toltes

Vászonból készült, így komolyabb viharokat nem bír ki, de azért a könnyű eső még nem okoz neki gondot. Ha nagy zuhéban vinné magával az ember, akkor a mellékelt esővédő borítást kell hozzá használni. Elég fullos dologról van tehát szó, aminek az ára sem gyenge: 200 dollárért, azaz kb. 55 ezer forintért lehet behúzni az Amazontól, ha majd szeptemberben elindul a forgalmazása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik